Štěpán Filípek
2. srpna 2014 • 07:43

Svěrkoš odnesl hru Baníku proti Slavii střídáním. Na Baroše se čeká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napadlo to snad každého: Co se stalo?! Nezranil se znovu? Útočník Baníku Václav Svěrkoš vydržel v ligovém zápase se Slavií na hřišti jen poločas, po přestávce se už na něj nevrátil. Podle Tomáše Bernadyho, jenž vystupuje za tým jako hlavní trenér, však „jen“ odnesl nevalný výkon celého mužstva v ofenzivě. To, jestli mu nakonec pomůže slavný odchovanec Milan Baroš, se prý ještě uvidí.



Ve velkém rozhovoru pro páteční Sport Magazín to řekl jasně. „Je to klíčová sezona pro můj osud.“ Takhle to má ostravský kanonýr Václav Svěrkoš nalinkované. Jenže start nového ligového ročníku mu moc radosti nepřinesl. Z Dukly sice přispěl devadesáti minutami na trávníku alespoň k remíze 0:0, ale v Edenu přepustil po přestávce místo ghanskému parťákovi Derricku Mensahovi.

Slavia - Baník: Kompletní sestřih
Video se připravuje ...

Po zápase nemluvil, a tak dlouho nebylo zřejmé, proč musel střídat. Až ostravský kouč Bernady vysvětlil, že nešlo o potíže s kolenem, které Svěrkoše pronásledují, nebo trable jiného rázu. „Zdravotní problémy za tím nebyly,“ ujišťoval. „De facto se svezl s tím, že útočná hra celého týmu nebyla dobrá. Proto jsme se rozhodli nasadit Mensaha, typologicky silnějšího hráče,“ objasnil.

Za první půli Svěrkoš jednou vystřelil mimo bránu a podle statistik InStat absolvoval devět soubojů, z nichž jeden vyhrál. Pohyboval se hlavně ve středu pole, kde se zapojil do 27 akcí z celkových 31, v nichž figuroval, a to s celkovou úspěšností 45 procent.

Po vystřídání se na jeho post podhrotového hráče posunul Marek Šichor a ve druhém poločase byl ostravský tým nebezpečnější. Vstřelil gól a trefil břevno. Podle Bernadyho to však neznamená, že by pozice zkušeného útočníka byla oslabena. „Je lídr mužstva, velmi důležitý hráč. A ještě to prokáže,“ věří.

Fotbalisté Slavie se radují po výhře nad Baníkem Ostrava
Fotbalisté Slavie se radují po výhře nad Baníkem Ostrava

V Ostravě se při tom stále nevzdávají naděje, že by se po jeho boku mohlo objevit další místní slavné jméno. Bývalý reprezentant Baroš , jenž se už do slezského klubu jednou na půl roku vrátil, doléčuje poraněné koleno, operované v zimě. Sám před časem tvrdil, že o svém dalším angažmá rozhodne, až bude fit – a na to čekají i v Baníku. „Je to otázka jeho zdravotního stavu, který bohužel stále není stoprocentní. Až se to vyřeší, budeme moudřejší, ještě to chce nějaký čas. Musí se hlavně dát zdravotně dohromady,“ řekl Bernady.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud