Jan Malý
12. srpna 2014 • 14:01

Plzeň má nového kouče. Léčit ji bude ras Koubek, pomáhat i Horváth

Autor: Jan Malý, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nástupcem vyhozeného trenéra Dušana Uhrina mladšího u fotbalistů Plzně se stal Miroslav Koubek. Klub to oznámil na úterní tiskové konferenci, čímž potvrdil informace deníku Sport. Tiskovou konferenci s novým koučem jsme sledovali ONLINE.



Členem realizačního týmu se stane i Pavel Horváth , který se chce trénování věnovat i po skončení kariéry. "Pavel Horváth bude hráčem A-týmu a takovým hrajícím asistentem a mojí prodlouženou rukou v kabině," přiblížil na tiskové konferenci nový kouč Miroslav Koubek, který podepsal smlouvu do konce sezony a následnou roční opcí.

"Na složení týmu se nic měnit nebude a trenér Koubek bude mít k dispozici kompletní kádr, žádné změny nebudou. Trenér Koubek bude mít rok, aby se s týmem dostal do evropských pohárů. Bude mít za úkol i generační obměnu," uvedl Tomáš Paclík.

"Nabídka na úrovni Plzně a podobných klubů se neodmítá. Trenér, který by ji odmítl, by asi nebyl dobrý trenér. Takové nabídky se neopakují." prohlásil Koubek.

Uhrinova pozice se zlomila v pátek

Zakončením minulé sezony bez zisku trofeje a především pak vyřazením z Evropské ligy ve 3. předkole od rumunského Petrolulu Ploješť na začátku nového ročníku nenaplnil trenér Dušan Uhrin mladší ambice a cíle Plzně.

"Zlomilo se to v pátek, když jsme měli velmi dlouhé sezení sportovního úseku klubu a dohodli jsme se tam, že odvoláme trenéra Uhrina ," vysvětloval Adolf Šádek.

Proto už od pondělka není koučem českého vicemistra. Nahradil ho Miroslav Koubek, který naposledy vedl Slavii, z níž odcházel zhrzen na začátku března.

Koubek naposledy vedl Slavii, z níž byl vyhozen v rámci velkých změn na začátku jara. Byť od sešívaných odcházel plný hořkosti, elán mu to nesebralo. „Ačkoliv jsem trenér, který má datum narození už trochu zaprášenější, cítím se mladý, fotbal mě baví na konec kariéry se necítím,“ řekl Sportu dvaašedesátiletý Koubek v březnu krátce po svém odvolání.

Koubek platí za rázného a náročného trenéra, jenž prosazuje disciplínu. Mezi jeho úspěchy patří 3. místo s Baníkem Ostrava v sezoně 2009/2010, kdy s ním do posledního kola hrál o titul.

Z druhé ligy vybojoval postup s Kladnem a Čáslaví. Plzeňské prostředí už poznal, ovšem ještě v době, kdy nikdo v klubu nečekal, že přijde takový rozkvět. Koubek působil na západě Čech v sezoně 2000/2001, ovšem tehdy nepomohl odvrátit sestup.

Nyní ale dostal za úkol dotáhnout tým opět do evropských pohárů. "Měli jsme za úkol se dostat do evropských pohár, což se nepovedlo. Pro trenéra Koubka je tu úkol vrátit tým opět na špici a dostat tým zpět do evropských pohárů," přiblížil Šádek.

Šádek vysvětluje svá tvrzení o Uhrinovi a jeho odvolání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud