22. srpna 2014 • 22:08

CELÝ SESTŘIH: Teplice neprohrály, Liberec ale vydoloval bod

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic stále drží v novém ročníku Synot ligy neporazitelnost, ale v 5. kole doma s Libercem ztratili dva body po remíze 2:2. Liberec sice šel v 53. minutě do vedení, ale domácí pak i díky penaltě dokázali duel otočit. Dvě minuty před koncem ovšem srovnal Luckassen. Liberec tak stále čeká na první ligové vítězství, v Teplicích nebral tři body už od roku 2005.



KOMPLETNÍ SESTŘIH: TEPLICE - LIBEREC 2:2
Video se připravuje ...

"V kontextu toho závěru mě bod těší, ale celkově to mohlo být víc," řekl trenér Liberce Samuel Slovák. Nespokojení s výsledkem však byli i domácí. "Z hlediska průběhu jsem nakonec trochu zklamaný, když už jsme to dokázali otočit. Ale sportovně vzato je remíza spravedlivá. Narazili jsme na výborného soupeře, asi nejlepšího od začátku soutěže," hodnotil trenér Zdeněk Ščasný.

Tepličtí hráli druhý domácí zápas během šesti dnů a v tom prvním proti Slavii nadchli diváky útočnou hrou, proti Liberci na ni ale navázat nedokázali. Sice se tlačili dopředu, ale bez viditelného efektu.

Hráči Liberce byli pohyblivější - stíhali se v dostatečném počtu vracet do defenzivy i rozbíhat nebezpečné brejky. Za celý první poločas pustili domácí do jediné šance - a Ljevakovič po centru na zadní tyči beztak hlavičkoval jen slabě.

Zato před teplickou brankou bylo mnohem rušněji - Hadaščokovu tutovku ale vychytal brankář Grigar, který zneškodnil i nájezd Ďubka. A několik dalších nadějných akcí Liberce ustáli domácí jen díky soupeřově nepřesnostem. Obzvlášť průchozí byla pro Liberec levá strana hřiště.

"Z naší strany výborný první poločas, měli jsme čtyři šance. Ale byl to festival zahazování šancí," mrzelo Slováka. "Celý první poločas jsme se nedokázali dostat do hry, měli jsme výborně pokryté naše hráče. Liberec nás měl přečtené a hrál chytře," řekl Ščasný.

Teplice - Liberec: Šance hostujícího Martina Frýdka
Video se připravuje ...

V 52. minutě prošel do teplického vápna další přízemní centr z levé strany, Šural sice ještě minul, na zadní tyči ale byl volný i Hadaščok a dostal míč do sítě.

Ještě před pauzou se hodně přitvrdilo, na obou stranách přibylo i provokací. Jako první to pocítil teplický Takács, který s krvavým zraněním v obličeji dohrál jen poločas. Po pauze to pak pocítil i Liberec a byla to pro něj trojí rána naráz. V jednom souboji s domácím Kapolongem se zranili jak Sackey, tak i Obročnik - a pár vteřin nato vyrovnal Vůch.

"U Sackeyho i Obročnika to je poranění kolena, u Sackeyho zřejmě vážnější, ale uvidíme až po magnetické rezonanci. Každopádně zápas to hodně ovlivnilo," řekl Slovák.

Teplice - Liberec: Gól domácího Egona Vůcha na 1:1
Video se připravuje ...

Gól a dvojí střídání úplně zamíchaly kartami - Liberec se dostal pod sílící tlak a už ho nedokázal zachytit. V 77. minutě zatáhl ve vápně Frýdek skluzem za nohy Litsingiho a nařízenou penaltu bez problémů proměnil Krob. A vzápětí mohly Teplice i rozhodnout - Litsingi po Kapolongově centru zblízka přestřelil, Vůch zase v dobré pozici hlavičkoval jen do brankáře.

"Nám pomohlo střídání, Kapolongo hodně hru oživil. Škoda těch neproměněných šancí v závěru," litoval Ščasný.

Domácím také začínaly viditelně docházet síly a Liberec toho dokázal v úplném závěru využít. Grigar podběhl centrovaný míč z rohového kopu a Luckassen hlavičkoval do sítě. "Ve druhé půli jsme přestali zvládat, ale fotbalová spravedlnost asi existuje, takže se nám povedlo vyrovnat. Porážka by byla nespravedlivá," dodal Slovák.

FK Teplice - Slovan Liberec 2:2 (0:0)
Branky: 63. Vůch, 79. Krob z pen. - 52. Hadaščok, 88. Luckassen. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Urban. ŽK: Pimpara, Hadaščok, Fleišman, Frýdek, Šural, Luckassen (všichni Liberec). Diváci: 5720.
Teplice: Grigar - Matula (73. Vondrášek), Lüftner, Jablonský, Krob - Takács (46. Táborský), Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Mahmutovič (55. Kapolongo). Trenér: Ščasný.
Liberec: Kolář - Coufal, Pokorný, Pimpara, Fleišman - Hadaščok (81. Luckassen), Obročnik (65. Dydowicz), Ďubek, Sackey (65. Pavelka), Frýdek - Šural. Trenér: Slovák.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud