23. srpna 2014 • 22:10

CELÝ SESTŘIH: Slavia je opět v čele. Doma porazila ve šlágru Plzeň 1:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Slavie udolali v pátém kole první ligy Plzeň 1:0. Západočeši měli v přímém souboji o první místo víc šancí, dvakrát trefili brankovou konstrukci, ale prosadil se jen v 66. minutě záložník Pražanů Jaromír Zmrhal. Červenobílí vyhráli i třetí domácí duel sezony, připravili Viktorii první porážku v tomto ročníku nejvyšší soutěže a přeskočili ji o dva body na čele tabulky.



CELÝ SESTŘIH: Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Gól domácího Zmrhala na 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Ruka domácího Nitrianského v pokutovém území
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Bakoš trefil z přímého kopu jen tyč domácí branky
Video se připravuje ...

SLA - ZAKROKY NITRIANSKEHO NA CARE
Video se připravuje ...

"Hráli jsme proti vynikajícímu týmu, který byl fotbalově lepší. Je to vítězství vůle, pracovitosti. Hráči hráli na krev, nakonec jsme byli odměněni fotbalovým pánem bohem," řekl trenér Slavie Miroslav Beránek. "Samozřejmě nejsme hloupí, abychom neviděli, že se zvedáme. Ale já jsem pořád na zemi, stále spoustu věcí můžeme zlepšit," dodal.

Kouči Plzně Miroslavu Koubkovi nevyšel návrat na Slavii, z jejíž lavičky byl v březnu odvolán. "K tématu mého působení ve Slavii už bych se nevracel. Mrzí mě každá porážka, tahle ne proto, že jsem tady působil, ale kvůli tomu, jak k ní došlo. Utkání jsme prohrát neměli," řekl Koubek.

Do slávistické sestavy se vrátil uzdravený kapitán Latka a jím vedená obrana měla od úvodu dost práce. Plzeň začala aktivně a ve čtrnácté minutě měla první větší šanci. Pilař se prokličkoval před vápno a gólman Hrubeš se musel hodně natahovat, aby technickou střelu na zadní tyč vytáhl.

Po čtvrthodině se osmělila i Slavia. V osmnácté minutě si zpracoval míč lídr tabulky kanonýrů Škoda, ale šestého gólu v sezoně se nedočkal, protože pálil vedle.

Po půlhodině mohl potvrdit střeleckou formu posledních týdnů hostující Kolář, po centru Hrošovského z přímého kopu ale hlavičkoval do břevna. Na opačné straně nabídl Limberský svou chybou šanci Vukadinovičovi, který slabě pálil jen do Kozáčika.

I druhou půli začali útočněji Západočeši. V 54. minutě mohli hosté zahrávat penaltu, sudí Zelinka se ale domníval, že domácí Nitrianský zahrál rukou ještě před vápnem a přisoudil Viktorii pouze přímý kop. "Asi jsme měli kopat penaltu, protože ruka, kterou rozhodčí odpískal, byla podle mě metr ve vápně. Říkal to i David Limberský," uvedl Pilař.

Plzeň po pauze výrazně přidala a chvílemi zatlačila Slavii před šestnáctku, nešla jí ale finální fáze. V 64. minutě po rohovém kopu dorážel Kolář, byl ale moc blízko a Hrubeše neprostřelil.

V polovině druhé půle nečekaně udeřila Slavia. Černý vybojoval na hostujícím Řezníkovi laciný rohový kop a po něm se hlavou na zadní tyči prosadil Zmrhal. "Udělali jsme zbytečnou chybu, nemělo vůbec dojít k tomu rohu. Věděli jsme, že Slavia nás může ohrozit nejvíc ze standardek, má výškovou převahu. Bohužel jsme to nezvládli," litoval kouč Koubek.

Zmrhal dal ve třetím domácím utkání sezony třetí gól a znovu byl vítězný. "Tolik gólů jsem v kariéře ještě nedával, teď to byl navíc asi první hlavou. Šlo o nacvičený signál," řekl Zmrhal.

Plzeň už totiž vyrovnat nedokázala, byť v poslední čtvrthodině vyvinula mohutný tlak. Jenže gól jí dnes nebyl souzený. Bakoš trefil z přímého kopu tyč, následně z prázdné branky vykopl míč Nitrianský a pak se proti Kolářově hlavičce zaskvěl Hrubeš. "To byl asi nejtěžší zákrok. Měl jsem i dost štěstí, třeba při tom trestňáku," řekl brankář Hrubeš, který vychytal svou první nulu v ligové kariéře.

Srovnat pak nedokázali v dalších stoprocentních šancích ani Řezník s Hrošovským. "Dneska nám to tam nepadlo. Motalo se to kolem čáry, padalo na tyče a hráči Slavie to obětavě vykopávali z branky. Nedali jsme gól, v tom jsme zklamali. Slavia nebyla lepší, ale musíme ji pochválit za důslednost a obětavost,"

5. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 66. Zmrhal. Rozhodčí: Zelinka - Jiřík, Hock. ŽK: Nitrianský, Baéz, Latka, Milan Škoda, V. Vukadinovič - Procházka, Hořava, R. Hubník. Diváci: 11.003.

Sestavy:
Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Bílek, Juhar - Baéz (90. Kodr) - V. Vukadinovič (85. Petr), Zmrhal, Gecov (62. Dobrotka), M. Černý - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Hořava (71. Vaněk), Hrošovský - Petržela, D. Kolář, Pilař (85. Tecl) - Chramosta (63. Bakoš). Trenér: M. Koubek.

Martin Latka v souboji s Danielem Kolářem.
Martin Latka v souboji s Danielem Kolářem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud