23. srpna 2014 • 18:48

CELÝ SESTŘIH: Krize Jihlavy! Nebodovala ani v Jablonci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Jihlavy zůstávají dále bez výhry. V sobotním utkání na půdě Jablonce Vysočina prohrála 0:2 a ocitá se na samém dni tabulky. Dvěma góly se blýskl v jabloneckém dresu Filip Novák. Svěřenci Karla Rady navíc dohrávali utkání v početní nevýhodě, kvůli vyloučení Vladimíra Kukoľa.



CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Jihlava 2:0
Video se připravuje ...

Jablonec - Jihlava: Novák poslal domácí tým do vedení
Video se připravuje ...

Jablonec - Jihlava: Filip Novák se postaral o druhý gól domácích
Video se připravuje ...

Jablonec - Jihlava: Veliká šance domácího Romery
Video se připravuje ...

Jablonec od začátku potvrzoval roli favorita a hned z první střely v páté minutě Rossi napálil tyčku. Nerozhodný stav vydržel jen do 24. minuty.

Jihlavský brankář Hanuš nejprve dobře vyrazil hlavičku Doležala, ale po následném rohu už inkasoval. Po nedůrazném odkopu obrany Crnkič vrátil míč volnému Novákovi, který zblízka nezaváhal.

Domácí pohodlně kontrolovali svůj náskok. Jedinou nebezpečnější akci Vysočiny předvedl těsně před pauzou Jungr, když těsně minul branku Hrubého.

V 50. minutě Novák svým druhým zásahem pojistil vedení. Tentokrát jablonecký bek na hranici šestnáctky převzal míč od Pospíšila, a přestože si Hanuš na jeho střelu sáhl, brance už nezabránil. Novák se s třemi ligovými góly dostal do čela týmové tabulky střelců.

Šance Jihlavy na premiérový bodový zisk za osm minut ještě víc snížil Kukol, který byl vyloučen po druhé žluté kartě. Vysočina nedohrála v plném počtu ani předchozí zápas na Slovácku.

Severočeský tým si v početní výhodě vytvořil až drtivou převahu, jenže neproměnil žádnou další šanci. Dvakrát neuspěl Pospíšil, před prázdnou brankou selhal i Španěl Romera. V závěru pak Novák nevyužil možnost zkompletovat hattrick, protože střílenou přihrávkou přestřelil.

5. kolo první fotbalové ligy:

Baumit Jablonec - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 24. a 50. F. Novák. Rozhodčí: Kocourek - Wilczek, Arnošt. ŽK: Kučera, Kukol (oba Jihlava). ČK: 57. Kukol. Diváci: 3318.

Sestavy:
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Kysela, Pernica, F. Novák - Hübschman, Rossi - Kopic (83. Moulis), M. Pospíšil, Crnkič (77. Čížek) - Martin Doležal I. (70. Kubista). Trenér: Šilhavý.

Jihlava: Hanuš - Vidlička (71. Mlakič), Tlustý, J. Krejčí, Marek - Kučera, Jánoš - Kukol, Jungr (90.+1 Fulnek), Vaculík - Harba (90.+1 Duba). Trenér: P. Rada.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud