24. srpna 2014 • 23:00

CELÝ SESTŘIH: Sparta zase BEZ BODU! Mistr padl na Dukle

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Trápení mistrovského celku nezná konce. Fotbalisté Sparty v malém pražském derby nedokázali porazit Duklu a prohráli 0:1. Nepomohly ani změny v sestavě, které před utkáním provedl Vítězslav Lavička. Jediný gól utkání vstřelil ve 22. minutě Tomáš Berger, sparťané podruhé za sebou nedokázali vstřelit gól. 



CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Gól domácího Tomáše Bergera na 1:0
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Roman Bednář zblízka přestřelil branku Dukly
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Domácí gólman Chudý vychytal gólovku Bednáře
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Pohotový zákrok gólmana Davida Bičíka
Video se připravuje ...

"První pocity jsou zklamání a frustrace," uvedl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Vytratila se lehkost v kombinaci, díky které jsme si v úvodu sezony vytvářeli šance, ke všemu se velmi složitě dopracováváme," dodal.

Nálada v domácím týmu byla pochopitelně opačná. "Sparta se neporáží každý den, a i když se říká, že se teď trápí, tak třeba v české lize ve všech zápasech dominovala a soupeři proti ní něco uhráli jen se štěstím," prohlásil trenér Dukly Luboš Kozel.

Sparta, kterou ve čtvrtek čeká odveta 4. předkola Evropské ligy se Zwolle, nastoupila v kombinované sestavě. Jen mezi náhradníky zůstaly tradiční opory Krejčí, Lafata a Dočkal, naopak ani na lavičce nebyl nejlepší střelec minulé sezony Hušbauer. V 21. minutě navíc udělali hosté další změnu, když místo Přikryla přišel na hřiště Konaté. "Hušbauera s Marečkem trápí viróza, další změny jsme udělali, abychom protočili kádr," vysvětlil Lavička.

Výrazné zásahy do sestavy si vybraly svou daň a Dukla soupeře zatlačila. V 6. minutě ještě střílel Krmenčík do Bičíka, ale ve 22. minutě už šli domácí do vedení. Bývalý sparťan Mareš se uvolnil na vápně a Berger míč tečoval do branky. "Hráli jsme sebevědomě a odvážně a gól byl zasloužená odměna," uvedl Kozel.

Druhý poločas začala stejně jako první - Krmenčík si udělal prostor na vápně, ale technickou střelou mířil vedle. Hra se poté dlouho přelévala z jedné strany na druhou a po jednom z rychlých brejků mohl vyrovnat Bednář, ale i když byl ve vápně zcela volný, vychytal ho gólman Hrubý.

Domácí nadále hrozili z brejků, zatímco hosté se v útoku trápili, a i když na hřiště přišli Lafata s Dočkalem, nedokázali do konce zápasu nic vymyslet. Dukla se tak v nových dresech dočkala na sedmý pokus první ligové výhry nad Spartou. "Chybí nám kvalita a větší obětavost při zakončení," posteskl si Lavička.

"Podali jsme výkon na hranici možností, a i když nás Sparta zatlačila, díky obrovskému odhodlání a vůli jsme si došli pro velmi cenné vítězství, kterého si moc vážíme," řekl Kozel.

Letenský celek prodloužil svoje trápení a od vyřazení z předkola Ligy mistrů s Malmö si připsal druhou prohru z posledních tří ligových zápasů. "Cítili jsme šanci vrátit se do čela tabulky a chtěli jsme dobře naladit na Zwolle. Do čtvrtka není moc času, ale něco změnit musíme. Bude to pro nás klíčový zápas," uvedl sparťanský kouč.

Dukla Praha - Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka: 22. Berger. Rozhodčí: L. Kovařík - Moláček, Kotík. ŽK: Vácha, Vacek, Dočkal (všichni Sparta). Diváci: 6348.

Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon, Marek Hanousek, Považanec (67. Čajič) - Berger (89. Beauguel), Krmenčík, Jakub Mareš (81. Hlinka). Trenér: Kozel.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Vácha (58. Lafata) - Přikryl (21. Konaté), Vacek, Matějovský, Breznaník (64. Dočkal) - Bednář. Trenér: Lavička.

Michal Breznaník si proti Dukle zahrál v základní sestavě
Michal Breznaník si proti Dukle zahrál v základní sestavě

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud