25. srpna 2014 • 17:28

Damková o sudích: Plzni odepřeli penaltu, Švancara hrál rukou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEA | V uplynulém 5. kole fotbalové ligy udělali sudí podle komise rozhodčích tři větší chyby. Miroslav Zelinka měl v zápase Slavie s Plzní nařídit proti Pražanům penaltu, stejně jako Zbyněk Proske proti Mladé Boleslavi v duelu v Českých Budějovicích. Rozhodčí Ondřej Lerch zase neměl uznat branku příbramského Petra Švancary, které předcházela hra rukou.



V sobotním utkání na Slavii zahrál domácí obránce Milan Nitrianský v 54. minutě rukou v pokutovém území. Sudí Zelinka se ale chybně domníval, že to bylo ještě před vápnem a Plzni přisoudil pouze přímý kop. Západočeši pak inkasovali a prohráli 0:1. "Měl být nařízen pokutový kop ve prospěch Plzně," uvedla v prohlášení předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková.

V Českých Budějovicích chybně nenařídil penaltu sudí Proske poté, co v osmé minutě mladoboleslavský Jiří Skalák ve vápně fauloval domácího Jana Vošahlíka. "Hlavnímu měl ale pomoci asistent, který měl lepší postavení i výhled na danou situaci," podotkla Damková.

Na rozdíl od zápasu na Slavii neměla chyba v Českých Budějovicích tak velký vliv na výsledek. Domácí nováček totiž z následné akce ihned vyrovnal na 1:1 a nakonec navzdory dlouhému oslabení vyhrál 2:1.

V Příbrami sudí Lerch nesprávně uznal v nastavení gól domácího Švancary, který si předtím zpracoval míč rukou. Branka ale konečný výsledek příliš neovlivnila, protože Bohemians 1905 už udrželi výhru 3:2.

"Rozhodčí Lerch sám o sobě neměl špatné postavení a sám prý viděl, jak míč dopadl Švancarovi na rameno. Někdy tyto situace v reálu i z opakovaných záběrů vypadají všelijak a poté vám jediný dobrý záběr ukáže, že hráč rukou nehrál," uvedla Damková. "To však nebyl případ Švancary, který podle dostupných záběrů při zpracování míče rukou opravdu zahrál," dodala.

Slavia - Plzeň: Ruka domácího Nitrianského v pokutovém území
Video se připravuje ...

Příbram - Bohemians: Gól domácího Petra Švancary na 2:3
Video se připravuje ...

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0
Video se připravuje ...

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Příbram - Bohemians 1905 2:3
Video se připravuje ...

KOMPLETNÍ SESTŘIH: České Budějovice - Mladá Boleslav 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud