29. srpna 2014 • 22:00

CELÝ SESTŘIH: Jihlava má první bod. Za remízu s Budějovicemi

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jihlavy v 6. kole první ligy ukončili čekání na první bod v sezoně a odvrátili tak vyrovnání nelichotivého rekordu bez jediného bodu. Doma uhráli s Českými Budějovicemi remízu 0:0, když nevyužili několik šancí. Vysočina tak nadále zůstává na dně tabulky, naopak jihočeský nováček bodoval potřetí za sebou.



KOMPLETNÍ SESTŘIH: Jihlava - České Budějovice 0:0
Video se připravuje ...

Jihlavští fotbalisté byli před utkáním v hodně složité situaci. Jako jediný tým po pěti kolech neměl v tabulce ještě ani bod a hrozilo jim, že pokud nezabodují s Budějovicemi, stanou se čtvrtým celkem v historii, který bude na první body v sezoně čekat šest zápasů. To nakonec odvrátili, ale i tak nepanuje s bezbrankovou remízou spokojenost.

"Zase jsme nevyhráli, to jsme ale chtěli za každou cenu a na hráčích to bylo vidět, jenže chyběla lehkost při šancích. Proto je výsledek zklamáním. Chtěli jsme to zvládnout," mrzelo trenéra Petra Radu. "Jestli mám důvěru vedení? To není moje starost. My budeme pracovat normálně dál," dodal.

Vedení Vysočiny v důsledku nepovedeného startu do sezony v průběhu týdne angažovalo hned čtveřici nových fotbalistů. Do základní sestavy se ale zařadili pouze dva. Ze Sparty zapůjčený levý bek Hybš a krajní záložník Kovář. Start beninského záložníka Bella zhatily průtahy s registrací.

Trenér Českých Budějovic Luboš Urban, který v Jihlavě hrával i trénoval, naordinoval svým svěřencům proti Jihlavě výrazně defenzivní taktiku. Od první minuty byla aktivnější Vysočina, jenže z herní převahy a častějšího držení míče na svých kopačkách nedokázala dlouho nic vytvořit.

Ve třetí minutě na malém vápně stojící Harba posunul míč na penaltu Kučerovi, záložník Jihlavy ale nasměroval míč jen do náruče českobudějovického gólmana.

V osmé minutě se prezentovala nová posila Kovář, který se prokličkoval pokutovým územím, dostal se ke střele, ale nastřelil pouze tělo hostujícího brankáře, od kterého se míč odrazil jen na roh.

Z pohledu hostí se na dlouhou dobu zajímavým počinem stalo kličkování útočníka Linharta zakončený pádem v pokutovém území, za které forvard obdržel žlutou kartu za filmování. Několik dobrých příležitostí ke skórování měl bosenský útočník ve službách Jihlavy Harba, ale buď ho zradilo zpracování nebo nepřesné zakončení. Jeho góly z minulého ročníku tak týmu citelně chybí.

"Měli jsme šance, ale v koncovce máme křeč. Situace, které jsme si vytvořili v loňské sezoně a dokázali je proměňovat třeba jen tím, že jsme jen nastavili nohu, teď neproměňujeme," litoval Rada.

Zatímco v prvním poločase se před oběma brankami čas od času něco dělo. Po přestávce se oba soupeři nedostávali do šancí prakticky vůbec. Až v 88. minutě mohl rozhodnou po centru Mešanoviče Harba, od kterého se ale míč jen odrazil do Křížkových rukavic. Budějovickým stačil bod, který si z Vysočiny bez větších problémů odvezli.

"Bod skvělý, tři body fantastický. Takhle bych to viděl před zápasem, ale po zápase bod beru všema deseti. Víc jak bod jsme si nezasloužili. Dopředu jsme byli jaloví," připustil trenér hostů Urban. "Vydolovali jsme tu bod, který je obrovsky cenný, protože je z půdy soupeře, který asi bude hrát s námi společně v dolní polovině tabulky," dodal.

Vysočina Jihlava - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Bílek - Peřina, Vysloužil. ŽK: Linhart, Škoda (oba Č. Budějovice). Diváci: 2980.

Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Kučera (81. Koloušek), Jánoš (86. Šulek) - M. Kovář, Jungr (74. Mešanovič), Vaculík - Harba. Trenér: P. Rada.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, P. Novák, Machovec - Vošahlík, Benát (87. Herzán) - Koreš (33. Michal Škoda), Volešák, Hora - Linhart (55. Brunclík). Trenér: Urban.

Jihlava - České Budějovice: Šance Harise Harby
Video se připravuje ...

Jihlava - České Budějovice: Šance Marka Jungra
Video se připravuje ...

PŘÍMÝ PŘENOS můžete sledovat ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud