29. srpna 2014 • 17:45

CELÝ SESTŘIH: Teplice dál bez porážky. S Brnem remizovaly 1:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic v předehrávce 6. kola první ligy udržely neporazitelnost v sezoně, ovšem z Brna si odvezli jen remízu 1:1. Byl to pro ně už čtvrtý nerozhodný výsledek z dosavadních pěti zápasů. V utkání přitom měli řadu šancí, ale prosadil se jen Egon Vůch. Po změně stran zařídil dělbu bodů David Pašek. Brno tak doma bodovalo podesáté v řadě.



KOMPLETNÍ SESTŘIH: Zbrojovka Brno - Teplice 1:1
Video se připravuje ...

"První poločas byl z naší strany velmi špatný. Ve druhé části jsme se zlepšili v soubojích a dařilo se nám Teplice dostávat pod tlak. Nakonec Pašek vyrovnal a samozřejmě jsme rádi alespoň za bod. Vzhledem k průběhu utkání jej musíme brát," hodnotil trenér Brna Václav Kotal.

Na hrotu teplického útoku nastoupil místo Mahmutoviče nováček v týmu Kapolongo, který byl hodně aktivní a podílel se na převaze Severočechů. Právě útočník z Konga zařídil první šanci, když našel Jablonského, ale jeho hlavička skončila metr nad. Na druhé straně vychytal brankář Grigar domácího Fischera.

Více práce však měla obrana Zbrojovky, která působila poněkud rozpačitě a byla za to v sedmnácté minutě potrestána. Po akci Litsingiho, které zřejmě předcházel ofsajd, nacentroval Nivaldo z levé strany na zadní tyč, kde nepokrytý Vůch hlavou překonal brankáře Hladkého.

Obrana Brna nadále chybovala, Malík před dotírajícím Kapolongem promáchl naprázdno a konžský útočník se ocitl ve velké šanci. Jenže těsně minul opuštěnou Hladkého svatyni.

Po změně stran v jasné šanci selhal i Nivaldo, kterému přihrával Kapolongo. Záložník z Kapverd však svou střelu z voleje poslal rovněž těsně mimo.

"Rozhodujícím faktorem zápasu bylo to, že jsme nepřidali další branku. Bod je vzhledem k průběhu utkání málo, ale nic s tím neuděláme," řekl po utkání trenér Teplic Zdeněk Ščasný. "První poločas jsme byli jasně lepší, ale neproměnili jsme velké šance. Kdybychom vedli 3:0, asi by se nemohl nikdo divit," dodal Vůch.

Zahozených šancí hosté litovali ještě více v 68. minutě, kdy Brno srovnalo. Příchodem střídajícího Francouze Moukanzy, který prožil debut v české lize, domácí neskutečně ožili a také toho dokázali využít brankově. Mezlík poslal zpětnou přihrávku na Sýkoru, který přízemním centrem našel před Grigarovou brankou Paška, a domácí útočník neměl problém vyrovnat.

Zbrojovka ožila, ale na další šance se nezmohla, zůstalo jen u nebezpečných centrů. "Při troše štěstí jsme mohli i vyhrát. Teplice byly v druhém poločase hodně pasivní a jen se bránily," všiml se útočník Brna Stanislav Vávra.

Závěr utkání byl hodně nervózní a rozhodčí Kocourek udělil za celý zápas celkem osm žlutých karet.

Zbrojovka Brno - FK Teplice 1:1 (0:1)
Branky: 68. Pašek - 17. Vůch. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Vlasjuk. ŽK: Zavadil, Kaščák, Malík - Vondrášek, Kapolongo, Jablonský, Krob, Lüftner. Diváci: 3505.

Brna: Hladký - Malík, Košťál, P. Buchta - Fischer (72. Hyčka), Kaščák, Zavadil, Sýkora - Mezlík, Vávra (60. Moukanza), Pašek. Trenér: Kotal.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jablonský, Lüftner, Krob - Matula, Ljevakovič - Litsingi, Vůch (74. Jirásek), Nivaldo - Kapolongo (77. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.

PŘÍMÝ PŘENOS můžete sledovat ZDE>>>

Brno - Teplice: Gól Egona Vůcha na 0:1
Video se připravuje ...

Brno - Teplice: Šance Romana Fischera
Video se připravuje ...

Brno - Teplice: Šance Ulricha Kapolonga
Video se připravuje ...

Brno - Teplice: Šance Nivalda
Video se připravuje ...

Brno - Teplice: Gól Davida Paška na 1:1
Video se připravuje ...

Zleva Sýkora a teplický Franci Litsingi s Petrem Buchtou.
Zleva Sýkora a  teplický Franci Litsingi s Petrem Buchtou.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud