30. srpna 2014 • 04:59

Hřebík o kritice Sparty před Zwolle: Lavičkovi chci pomoct!

Autor: šf, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl ukázat sílu Sparty, která si umí uvědomit i své nedostatky, ale jen pár hodin před klíčovým zápasem proti Zwolle tím vyvolal pořádný poprask. Teď sportovní šéf letenského klubu v rozhovoru pro deník Sport vysvětluje, co přesně chtěl říct a jaký je jeho vztah k trenéru Vítězslavu Lavičkovi.



„Chtěl jsem jednoznačně říct, že Sparta se zápasu nebojí a že je silná. Že umí a nebojí se pojmenovat své nedostatky, které jsou typické pro celý český fotbal a logicky se Sparty musejí dotknout,“ popisuje Hřebík, co ho k překvapivému vystoupení vedlo.

„Myslel jsem si, že když jsme nezvládli důležitý zápas proti Malmö, prokážu slovy o nedostatcích a připravenosti je napravit sílu Sparty. I když jsme nejlepší, mistři, musíme hrát ještě náročnější fotbal, abychom uspěli v Evropě. To přece všichni víme,“ říká v rozhovoru pro sobotní Sport.

Zároveň popírá, že by kouči Lavičkovi dával nějaké příkazy. „Ve správně řízeném klubu se nemůže stát, aby trenér dostal příkaz udělat něco, o čem není přesvědčený. Každý chce vyhrát a dělá rozhodnutí podle nejlepšího svědomí,“ prohlašuje Hřebík.

Lavička po postupu Sparty: Odpověděli jsme na kritiku
Video se připravuje ...

„Zároveň potřebuje záštitu, někoho, kdo s ním vše konzultuje. To jsem vlastně sám nikdy neměl. Byl jsem asi nejvíc ze všech lidí pro to, aby byl Víťa trenér Sparty. Cítím až jako povinnost a potřebu pomoct mu než být proti němu, jak si někdo myslí,“ ujišťuje sportovní ředitel Sparty.

A jak vnímal Lavičkova slova po zápase, když mluvil o odpovědi kritikům, což se zdálo jako reakce právě na Hřebíkův televizní rozhovor? „Vždyť to ode mě nebyla kritika. Bylo to pojmenování toho, jaké máme nedostatky. Nejsem kritik Sparty. To bych kritizoval sám sebe. Víme, kde nás tlačí bota, i jak to zlepšit.“

Celý rozhovor s Jaroslavem Hřebíkem čtěte v sobotním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud