30. srpna 2014 • 18:56

CELÝ SESTŘIH: Liberec zničil Baník 6:0 a slaví rekordní výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce rázně utnuli čekání na první ligovou výhru v tomto ročníku. V 6. kole doma rozdrtili Ostravu 6:0 a slaví svou nejvyšší v historii soutěže. Nejvíce se o ni zasloužil svým druhým hattrickem v lize Josef Šural. Vedle něj se trefili také Martin Frýdek, Slovák Tomáš Ďubek a z penalty Jiří Fleišman.



KOMPLETNÍ SESTŘIH: Liberec - Ostrava 6:0
Video se připravuje ...

Liberec od úvodu potvrzoval, že se mu proti Baníku dlouhodobě daří a brzy vykročil za čtvrtou výhrou z posledních pěti domácích zápasů s Ostravou. Pomohlo mu k tomu i štěstí, když Šural ve třinácté minutě ve skluzu na dlouho nohu zasáhl centr z pravé strany a vysoký oblouček zapadl za Pavlenku.

Severočeši měli zápas pevně v rukách a po několika promarněných šancích přidali v závěru poločasu další dvě trefy. Agilní Šural udělal ve 42. minutě kličku ve vápně a z poměrně velkého úhlu propálil hostujícího gólmana. Už v nastaveném čase pak zasadili domácí Baníku třetí úder, když nabíhající Frýdek placírkou umístil centr ze strany za bezmocného Pavlenku.

Liberecké neopustily útočné choutky ani po přestávce. Ve 47. minutě si na centr z levé strany naběhl Ďubek a v pádu hlavou přidal čtvrtý gól Slovanu, který byl zároveň jeho premiérovým v české lize.

Ostravská obrana, která v předchozích dvou kolech udržela čisté konto, se naprosto rozpadla a za další čtyři minuty inkasovala popáté. Fleišman utekl obráncům a předložil míč před prázdnou branku Šuralovi, jenž zkompletoval hattrick. Tři góly v jednom ligovém utkání dal podruhé v kariéře, prvně se mu to povedlo předloni proti Dukle.

Liberec už v tu chvíli vyrovnal nejvyšší ligovou výhru 5:0 z roku 1994 proti Benešovu, ale stále neměl dost a v 55. minutě stanovil nový rekord. Po faulu Pavlenky na Frýdka kapitán Fleišman s přehledem proměnil penaltu.

Ostrava nebyla daleko k tomu, aby nechtěně vyrovnala svou nejvyšší porážku v samostatné lize 0:7 od Slavie z roku 2003, Liberec už ale z několika dalších šancí sedmou trefu nepřidal. I tak ho diváci za nejvyšší výhru v historii vyprovodili ovacemi vestoje.

Liberec - Ostrava: Gól Josefa Šurala na 1:0
Video se připravuje ...
Liberec - Ostrava: Gól Josefa Šurala na 2:0
Video se připravuje ...
Liberec - Ostrava: Gól Martina Frýdka na 3:0
Video se připravuje ...
Liberec - Ostrava: Gól Tomáše Ďubka na 4:0
Video se připravuje ...
Liberec - Ostrava: Gól Josefa Šurala na 5:0
Video se připravuje ...
Liberec - Ostrava: Gól Jiřího Fleišmana 6:0
Video se připravuje ...

6. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 6:0 (3:0)
Branky: 13., 42. a 51. Šural, 45.+1 Frýdek, 47. Ďubek, 55. Fleišman z pen. Rozhodčí: Pechanec - Jiřík, Kubr. ŽK: Ďubek - Stronati. Diváci: 4938.

Sestavy:
Liberec: O. Kolář - Mudra, Pokorný (64. Karišik), Pimpara, Fleišman - Obročník - Šural, Ďubek, Pavelka (75. Dydowicz), Frýdek - Hadaščok (58. Kolár). Trenér: Slovák.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek (54. Kaša), Stronati, Holzer - Mensah, Greguš - Kukec (77. Šichor), Lindpere (46. De Azevedeo), Štěpán - Narh. Trenér: Bernady.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud