Jan Vacek
30. srpna 2014 • 23:01

První penaltu získal, druhou zavinil. Obě byly, tvrdil "klokan" Rada

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě penalty, obě správně odpískané a bezpečně proměněné, orámovaly děj ligové bitvy Bohemians a Hradcem Králové. Při obou případech byl v akci záložník Klokanů Jakub Rada. Nejprve byl stržen v pokutovém území, aby později zahrál před vlastním brankářem rukou. „Obě penalty asi byly,“ konstatoval hráč vršovického týmu.



Vršovický celek hrál v sezoně doma potřetí a konečně chtěl vyhrát. Do zápasu proto vstoupil s velkou chutí. Už ve čtvrté minutě stáhl hostující Kotiš ve vápně Jakuba Radu, nařízenou penaltu spolehlivě přetavil v gól kapitán Jindřišek a zdálo se, že přání zelenobílého tábora se může vyplnit. „Šel jsem do protipohybu bránícího hráče pro balon, on mě strhl za triko,“ popsal moment z úvodu zápasu sedmadvacetiletý záložník.

Pak ale Ďolíčku zatrhl oslavy rovněž z penalty hradecký Pavel Dvořák. U druhého pokutového zákroku se nachomýtl opět Rada, tentokrát však v roli provinilce. Sudí Ardeleánu dobře viděl jeho hru rukou ve vápně. „Někdo mě zezadu šikovně přistrčil, šel jsem do výskoku a ruka mi neobratně vyletěla do vzduchu. Míče jsem se dotknul, takže to penalta byla,“ nekličkoval Jakub Rada.

A roli hrdiny přenechal právě hradeckému Dvořákovi. Toho nerozhodil ani bouřlivý pískot z tribun. „Ani jsem to moc nevnímal. Možná kdybych kopal na branku, za kterou byli fanoušci Bohemky, bylo by to složitější. Takhle jsem se ale soustředil pouze na to, abych míč dobře trefil,“ popsal spokojený střelec „Votroků“.

„Bod je spravedlivý, pro nás má samozřejmě svojí cenu,“ potvrdil hradecký kouč Luboš Prokopec. To v táboře Klokanů panovaly rozporuplnější pocity. „Hráli jsme doma, znovu jsme měli fantastickou podporu z publika. Ale na vítězství musíme bohužel pořád čekat,“ posteskl si trenér Roman Pivarník. Jeho tým ze tří zápasů získal doma zatím jen bod.

„Je to zklamání jako každá ztráta doma, věřili jsme, že potvrdíme tři body z Příbrami. Musíme si naši hru doma vyhodnotit, máme tam dobré i nervózní pasáže. Musíme ty výkony ustálit, aby naše hra byla konzistentnější,“ doplnil Jakub Rada.

Fanoušci Bohemians vyprovodili výpravu do Austrálie při zápasu s Hradcem Králové speciálním transparentem
Fanoušci Bohemians vyprovodili výpravu do Austrálie při zápasu s Hradcem Králové speciálním transparentem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud