31. srpna 2014 • 19:30

Gól nůžkami? Nejkrásnější gól kariéry, zářil střelec Sparty Lafata

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Přes dva zápasy čekali fotbalisté Sparty na ligový gól a kdo jiný by měl jejich trápení prolomit než kapitán David Lafata. Střeleckou nemohoucnost navíc ukončil ve velkém stylu a dvěma góly zařídil výhru 2:0 nad Jabloncem. První branku navíc na Letné dal nůžkami pod břevno.



"Nůžkami se sice šetří, ale párkrát se to povede. Byl to nejhezčí gól v kariéře," řekl Lafata novinářům. "Sice už jsem se takhle kdysi trefil, ale aby to šlo takhle pod břevno, tak to ne. Teď se prostě všechno sešlo, byla to i rána, takže to brankář nemohl chytit," dodal.

Sparta - Jablonec: Nádherný gól Davida Lafaty na 1:0
Video se připravuje ...

Lafata se trefil v 61. minutě po centru Bořka Dočkala. "Musel jsem to hrát takhle, jinak už to nešlo. Někdo na mě sice křičel pusť, ale risknul jsem to," prohlásil Lafata.

Navíc si splnil přání z minulé sezony, kdy doufal, že před koncem kariéry ještě stihne dát gól nůžkami. "Bořek už mi to připomínal. Ale doufám, že nebude proti, když budu ještě chvíli pokračovat," usmál se dvaatřicetiletý útočník, který prý na hattrick nepomýšlel. "Sám jsem si řekl o střídání. Bylo toho akorát," dodal.

Sparta - Jablonec: Gól Davida Lafaty na 2:0
Video se připravuje ...

Lafatovy góly kromě černé střelecké série ukončily i čekání Sparty na ligovou výhru. Před zápasem s Jabloncem totiž Letenští prohráli s Ostravou a Duklou shodně 0:1. Obhájci titulu podle kapitána hodně pomohl čtvrteční postup přes Zwolle do základní skupiny Evropské ligy.

"Dneska to byl přímý souboj s konkurentem o přední příčky, takže kdybychom to nezvládli, už bychom nabrali ztrátu," uvedl. "Je dobře, že jsme udrželi kontakt se špičkou. Rozhodlo, že jsme to zvládli ve čtvrtek," uzavřel Lafata.

Bořek Dočkal v souboji s Tomášem Hübschmanem
Bořek Dočkal v souboji s Tomášem Hübschmanem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud