15. září 2014 • 18:50

CELÝ SESTŘIH: Kozáčikova chyba připravila Plzeň o výhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně vedou tabulku Synot ligy o jeden bod před pražskou Spartou a Jabloncem. V pondělní dohrávce 7. kola remizovali na hřišti Liberce 1:1. O branky se postarali Václav Pilař a na straně domácích Josef Šural, který využil chyby plzeňského gólmana Matúše Kozáčika.



Souboj dvou týmů, které v minulé sezoně došly až do jarní části Evropské ligy, ale letos vypadly už ve 3. předkole, nabídl od úvodu velmi atraktivní podívanou. Liberec proti vedoucímu týmu tabulky začal aktivně, ale z první větší akce udeřili hosté.

Procházkovu ránu zpoza vápna Šural nechtěně tečoval do Koláře, od něhož se míč odrazil před branku a pohotový Pilař z dorážky zavěsil pod břevno. Plzeňský středopolař tak navázal na vítěznou trefu z kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku. Slovan zároveň ve čtvrtém domácím utkání sezony poprvé inkasoval.

Západočechům takový vývoj vyhovoval. Dobře bránili a vyráželi do nebezpečných protiakcí. Ve 22. minutě nabil Řezník Chramostovi, ale ten pálil nad. Ještě větší šanci spálil hostující útočník o chvíli později, když po Vaňkově kolmici sám před Kolářem trefil nohu domácího gólmana.

Plzeň remizovala v Liberci 1:1 a o bod vede fotbalovou ligu
Video se připravuje ...

Liberec - Plzeň: Gól Václava Pilaře na 0:1
Video se připravuje ...

Liberec - Plzeň: Gól Josefa Šurala na 1:1
Video se připravuje ...

Liberec - Plzeň: Zákrok Ondřeje Koláře
Video se připravuje ...

Liberec pokračoval v aktivní hře, ale postrádal klid v předfinální fázi. Kozáčik tak poprvé vážněji zasahoval až v 38. minutě, kdy vyrazil Delargovu střelu z úhlu.

Plzeň byla silná na míči a v úvodu druhé půle na několik minut zamkla soupeře před jeho vápno. Výsledkem byla Petrželova hlavička, která těsně minula tyč. Hosty zahozená šance následně přišla draho.

Šural v 58. minutě zkusil z velkého úhlu střelu na bližší tyč a Kozáčik překvapivě propustil balon do sítě. Domácí útočník navázal na povedené minulé kolo s Ostravou, v němž zaznamenal hattrick.

Plzeň chtěla okamžitě odpovědět, ale Vaněk se dožadoval penalty marně. Vzápětí zabránil Pilařovi v druhém gólu skvělým zákrokem Kolář a volný Chramosta následně hlavičkoval jen do obránce. I Liberec chtěl penaltu, ale sudí Šuralův souboj s Limberským jako faul neposoudil.

Slovan si poté vytvořil tlak, střídající Hadaščok však mířil nad. Strhující zápas gradoval, vítěznou trefu už ale nikdo nepřidal.

7. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)

Branky: 58. Šural - 9. Pilař. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Obročník, Delarge, Pimpara, Karišik - Procházka, Hejda, Limberský, Řezník. Diváci: 5918.

Sestavy:

Liberec: O. Kolář - Coufal, Pimpara, Karišik, Fleišman - Obročník (56. Dydowicz) - Delarge (65. Hadaščok), Ďubek, Pavelka, Frýdek (87. Mudra) - Šural. Trenér: Slovák.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (61. Hořava), D. Kolář, Pilař (89. Kovařík) - Chramosta (79. Tecl). Trenér: Koubek.

Václav Procházka se snaží ubránit Josefa Šurala.
Václav Procházka se snaží ubránit Josefa Šurala.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud