Jonáš Bartoš
16. září 2014 • 04:59

DoŠ(o)ural to do brány. Útočník Liberce nachytal Kozáčika

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vyrovnávací branka Liberce proti Plzni? Josef Šural provedl mazácký kousek, když střelou z velkého úhlu dokonale zaskočil Matúše Kozáčika. Západočeský gólman čekal centr, ale domácí kanonýr nečekaně vypálil a srovnal skóre na 1:1. 24letý forvard se nachází v parádní formě, po hattricku do sítě Baníku Ostrava si připsal už pátou ligovou trefu.



Liberec se dočkal vyrovnání v 58. minutě. Šural si zaběhl na pravé straně za obranu (šlo o ofsajdovou pozici), výborně se zbavil Procházky. Z velkého úhlu místo centru vystřelil a poslal míč kolem zkoprnělého Kozáčika do brány.

Liberecký Šural využil Kozáčikovy chyby a skóroval
Video se připravuje ...

„Kdyby tam byl náš brankář Koly (Ondřej Kolář) asi by se takhle nachytat nenechal. Ví, že to v takových situacích zkouším. Kouknu se, jestli je ve vápně někdo na přihrávku. Když si nejsem jistý, tak ho zkusím načapat. Naštěstí se to povedlo,“ usmíval se šťastný střelec.

Šural se nachází v životní formě. V posledním domácím utkání nasázel hattrick do sítě Baníku Ostrava, proti Plzni přidal už svou pátou trefu v probíhajícím ročníku. Dočkal se i pozvánky do reprezentace. „Byl to chytrý gól. Kdyby gólman na tu přihrávku nešel, tak si to zpracuje nohou a může to v klidu odkopnout,“ liboval si liberecký kanonýr.

Naopak jindy opora v plzeňské brance se po laciném gólu musí červenat. Vyrovnání Liberce jde z velké části za Kozáčikem. „Matúš si tu přední tyčku měl pohlídat, asi si to s ním ještě rozebere náš trenér brankářů. Na druhou stranu to bylo hodně nečekané. Pepa Šural to provedl výborně, bylo to těžké,“ zastal se plzeňské jedničky kapitán David Limberský.

„Vyrovnávací gól byl specifický. Šlo o střelu z ostrého úhlu, Matúš po zápase sám přiznal, že ho to zaskočilo. On už se naklonil na centr, nečekal to. Šural ho překvapil. Ale bohužel pro nás to patří k fotbalu,“ mrzelo plzeňského trenéra Koubka.

Kompletní sestřih: Liberec - Plzeň 1:1
Video se připravuje ...

Penalta pro Plzeň, penalta pro Liberec. Sudí odpustili oba fauly
Video se připravuje ...

Pohotový zákrok libereckého gólmana proti Pilařově střele
Video se připravuje ...

Václav Procházka se snaží ubránit Josefa Šurala.
Václav Procházka se snaží ubránit Josefa Šurala.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud