20. září 2014 • 22:10

CELÝ SESTŘIH: Slavia na kolenou! Podlehla Bohemce a klesá tabulkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha v osmém kole první ligy prohráli 0:2 na hřišti Bohemians 1905 a nebodovali ve čtvrtém z posledních pěti zápasů nejvyšší soutěže. Vršovické derby rozhodli až v druhém poločase Josef Jindřišek z penalty a střídající Ivan Lietava. Poslední desetiminutovku navíc odehráli slávisté bez vyloučeného obránce Milana Nitrianského. "Klokani" si v této sezoně domácí soutěže připsali premiérové vítězství ve vyprodaném Ďolíčku.



První střeleckou možnost si vypracovali ve třetí minutě Bohemians, když Šírlova rána skončila vedle tyče. I poté byli domácí aktivnější a soupeře takřka nepouštěli z jeho vlastní poloviny.

Ve 23. minutě Šírlův centr vyrazil slávistický brankář Hrubeš před Mosqueru, ale kolumbijský záložník z voleje přestřelil. Ještě blíže k vedoucí trefě byl za deset minut Bratanovič. Střelou z úhlu těsně minul tyčku, navíc si Nitrianský málem vstřelil vlastní gól.

Kompletní sestřih: Bohemians 1905 - Slavia 2:0
Video se připravuje ...

Jedinou větší možnost hostů měl Škoda, když si naběhl na Nitrianského centr do šestnáctky a hlavičkoval vedle. Úplný závěr půle patřil opět Bohemians. Nejprve střelu Moravce z bezprostřední blízkosti vykopl z brankové čáry stoper Latka a tečovaný pokus Rady už vytáhl gólman Hrubeš.

"Klokani" měli převahu i po změně stran. Bratanovič našel před brankou volného Pauscheka, který místo střely prodloužil na Mikuše a jeho pokus zlikvidoval Hrubeš. Na druhé straně se poprvé blýskl gólman Švenger, když vychytal Juhara.

Domácí pokračovali v náporu, ale také v nebývalém zahazování šancí. Po úniku na levé straně znovu selhal Bratanovič a netrefil prostor tří tyčí. Vysvobození pro Bohemians přišlo po hodině hry. Rozhodčí Orel písknul za sporný kontakt Černého s Mosquerou penaltu a tu se štěstím proměnil kapitán Jindřišek.

Bohemians přečkali šanci Balaje a v 77. minutě přidali druhý gól. Tvrdou střelou se prosadil střídající Lietava. Radost z třetího zásahu o chvíli později překazila Pauschekovi tyčka po dalším zákroku Hrubeše. Zmar Slavie podtrhl v 81. minutě Nitrianský, který dostal druhou žlutou kartu a hodně mu zhořkl jubilejní stý ligový duel v kariéře.

Bohemians vyhráli třetí z posledních čtyř kol a ukončili sérii tří ligových porážek se Slavií.

Bohemians - Slavia: Gól Jesefa Jindřiška na 1:0
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Slavia Praha: Šance Jana Moravce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud