Petr Adam
20. září 2014 • 23:38

Kouč Slavie týden před Spartou: S tímhle fotbalem nemůžeme nic vyhrát

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku sezony se fotbalisté Slavie drželi v čele Synot ligy, po osmém kole už nejsou první ani ve Vršovicích, když nechali všechny body na hřišti Bohemians 1905. Ani trenér červenobílých Miroslav Beránek nebyl nadšený, že si týden před derby se Spartou připsali jeho hráči třetí porážku v řadě.



Proč znovu Slavia odchází poražená?
"Musím pogratulovat soupeři, protože byl lepší. Naší hrou jsme mu to umožnili. První poločas jsme přežili jen s velkým štěstím a díky brankáři Hrubešovi. Začátek druhého poločasu vypadal tak, že by se to mohlo zlepšit. Hra se začala přelévat, pak přišla penalta, prohrávali jsme, snažili jsme to oživit střídáním, bohužel jsme udělali naivní chybu a dostali jsme druhý gól. Pak následovala frustrace některých hráčů."

Kompletní sestřih: Bohemians 1905 - Slavia 2:0
Video se připravuje ...

Právě. Co řeknete obránci Nitrianskému, který nedohrál kvůli vyloučení?
"Jeho první žlutá byla za potyčku, bohužel neudržel emoce. Druhá žlutá? Byl tam evidentní aut pro nás, on bohužel neudržel nervy a zahodil míč. Budeme to řešit, ale určitě víc věcí, nejen tohle."

Začátek sezony vám vyšel, nyní padáte tabulkou dolů. Co Slavii chybí?
"Asi hodně věcí. Od základních jako kompaktnost a pracovitost. Řekli jsme si, že jestli tu chceme uspět, musí  být individuální výkony mezi 90 a 100 procenty. Myslím, že to nastalo maximálně u 3, 4 hráčů. To v dnešním fotbale nestačí."

Opravdu všichni nehrají na 100 procent?
"Určitě, to vidí všichni. Prohráváme souboje vepředu, vzadu. Jsme málo agresivní. S tímhle fotbalem nemůžeme nic vyhrát."

Mosquera bojuje o míč s Gecovem
Mosquera bojuje o míč s Gecovem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud