21. září 2014 • 14:10

Kolumbijský objev z Ďolíčku. Za málo peněz hodně bodů do Fanligy

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ať si dají pozor všichni hráči Gambrinus Fanligy, kteří shánějí do sestavy schopného záložníka za málo peněz. Máme pro vás dobrý tip. Jhon Mosquera z Bohemians 1905 i při sobotním vítězství nad Slavií 2:0 znovu potvrdil, že tenhle nákup se Klokanům před sezonou povedl. „Udělali jsem dobře, že jsme si ho nechali,“ chválil jednu z letních posil také trenér Roman Pivarník.



Mosquera se stal vůbec prvním kolumbijským fotbalistou v historii a zatím zemi čtvrtfinalistů posledního mistrovství světa nedělá vůbec špatnou reklamu. Od druhého kola je pravidelně v základní sestavě zelenobílých, v Příbrami dal svůj premiérový gól v české nejvyšší soutěži, včera zase zařídil penaltu před prvním gólem.

Jhon Mosquera v Gambrinus Fanlize

Cena: 2 770 000 Kč

Body: 54

„Dostali jsme na něj výborný tip. Viděl jsem ho na dévédéčku a rozhodli jsme se, že ho pozveme,“ prozradil Pivarník. A rychle pochopil, že tenhle záložník, kterému spoluhráči přezdívají kvůli podobě s novou hvězdou Manchesteru United Angel di Mária, by mohl mít u Botiče budoucnost. „Přijel dobře přichystaný, trénoval sám, což není zvykem. A pak zvládl zvyšující se tréninkové dávky i u nás. Stále se zlepšuje,“ těší Pivarníka.

Předchozích sedm let působil Mosquera ve španělských nižších soutěžích. Pak potkal útočníka Néstora, který hraje za Duklu a ten mu Česko doporučil jako další destinaci. A tak Mosquéra vyrazil do Ďolíčku.

Jeho zatím největším handicapem je komunikace. „Španělsky jako on tu nikdo neumí, nerozumí moc anglicky, ale je hodně vnímavý,“ prozradil Pivarník. Pokyny před zápasem mu předává kreslením na tabuli. „Je hodně vnímavý. Vždycky pak jen odpoví yes, yes… Ale nikdy zatím nezmeškal trénink,“ chválí ho kouč Bohemians.

Příbram - Bohemians 1905: Gól Jhona Mosqueury na 1:1
Video se připravuje ...

Bohemians - Slavia: Gól Josefa Jindřiška na 1:0
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud