22. září 2014 • 04:30

Sporný souboj Chramosty s Kašou. Nařídili penaltu správně?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | ANKETA | Šlo jednoznačně o klíčový moment nedělního utkání Synot ligy. Ostravský Filip Kaša po zákroku na Jana Chramostu viděl červenou kartu, nařízenou penaltu ve 31. minutě proměnil Daniel Kolář. Obránce Baníku po chybné rozehrávce Chramostu fauloval, předcházelo tomu ale přistrčení ze strany plzeňského útočníka. Měl sudí Příhoda pískat už první kontakt Chramosty?



Utkání mezi plzeňským favoritem a snaživě bojujícím Baníkem se rozhodlo po úvodní půlhodině. Ostravský obránce Kaša chyboval, míč mu uzmul Chramosta. Hráč Baníku zastavil unikajícího forvarda až ve vápně, sudí Příhoda pískl pokutový kop, Kaša navíc dostal červenou a šel z placu.

Nařízenou penaltu proměnil Kolář a poslal domácí do vedení. Dalo se říct, že v té chvíli zápas skončil. Oslabený Baník nemohl rozjetému lídrovi ligy konkurovat a ve zbytku utkání se jen bránil. Z drtivé převahy domácí nakonec vytěžili „pouze“ branku Vaňka po přesném centru střídajícího Tecla, nakonec zvítězili 2:0.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava: Kompletní sestřih
Video se připravuje ...

„Do 30. minuty se nám to dařilo držet náš taktický plán, pak ale po individuální chybě došlo ke zhroucení celého systému. Museli jsme udělat přesuny. Dlouho se nám dařilo držet jednogólový náskok, Plzeň poté přidala druhou branku, ta rozhodla. Pak už se jen dohrávalo,“ ohlédl se za utkáním ostravský kouč Tomáš Bernady.

Celá situace ale mohla dopadnout úplně jinak. Chramosta si totiž v souboji předcházejícímu penaltovému pádu pomohl rukou, Kašu lehce přistrčil. Příhoda mohl místo penalty a červené písknout útočný faul, tedy celou situaci úplně obrátit.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava: Gól Ondřeje Vaňka na 2:0
Video se připravuje ...

„Spekulovat o tom, jestli fauloval, nebo ne, teď nechci. Každopádně to Kaša měl vyřešit jinak. Snad si z toho vezme ponaučení, doplatili jsme na to,“ komentoval spornou situaci Bernady. Sám vyloučený hráč v rozhovoru do kamer České televize naznačil, že podle jeho názoru nejdřív fauloval Chramosta.

„Pomohla nám první branka a oslabení soupeře. Mohli jsme se cítit jistěji směrem k brejkům Baníku, ty se v oslabení provádí hůř. Na druhou stranu přišel jejich obranný val, který jsme museli dobývat. Byl bych spokojený ještě s jednou brankou navíc, ale podstatné je vítězství,“ zhodnotil utkání domácí trenér Koubek.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava: Šance Václava Procházky
Video se připravuje ...

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava - Šance Daniela Koláře
Video se připravuje ...

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava: Vzpomínka na Evžena Hadamczika
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud