22. září 2014 • 04:50

Po Neapoli „jen“ Hradec! Není lehké hráče motivovat, přiznal Lavička

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Přestože fotbalisté Sparty v zápase Synot ligy s Hradcem Králové (3:1) nečekaně prohrávali, dokázali vítězství strhnout na svoji stranu. Především v úvodní třetině duelu ale nehráli zdaleka ideálně. Trenér Vítězslav Lavička po utkání přiznal, že za tím mohla stát i nižší motivace. „Po zápasech, jako byl ten s Neapolí, není lehké hráče motivovat na v uvozovkách všední ligové duely,“ řekl zkušený kouč.



Lavička zároveň ujistil, že jeho tým zápas s Hradcem v žádném případě nepodcenil. „Byli jsme si dobře vědomi, že tento duel je potřeba zvládnout,“ tvrdil po vítězství.

Celkově byl s výkonem i přístupem týmu spokojený. „Mám z toho skutečně dobrý dojem. Ačkoliv jsme do zápasu nevstoupili dobře a po nesoučinnosti obrany inkasovali, podali jsme jinak zodpovědný výkon,“ chválil své svěřence Lavička. „Chtěli jsme dobrý výsledek po dobrém výkonu. Kromě zápasu s Jihlavou jsme v lize tři góly ještě na podzim nedali, takže z tohoto pohledu jsme spokojení.“

Sparta - Hradec Králové: Kompletní sestřih
Video se připravuje ...

Podle jeho názoru pomohl Spartě také návrat obránce Maria Holka. „V současné době je pro nás stoperem číslo jedna,“ vzkázal jasně. „Kromě začátku, kdy se do toho potřeboval dostat, hrál velmi dobře,“ hodnotil Lavička Holkův výkon. Ten se ostatně líbil i sparťanským fanouškům, kteří jméno svého oblíbence několikrát skandovali.

Největším rébusem tak pro Lavičku bylo, koho nasadit vedle Holka. Zkušenost v podobě Kováče, nebo potenciál Brabce? Nakonec se rozhodl pro druhou možnost. „Jejich výkonnost je podobná, ale nakonec jsme dali přednost Jakubovi. V posledních zápasech podával kvalitní výkony,“ tvrdil kouč Pražanů.

„Ještě máme v záloze Ondřeje Švejdíka, který se po návratu Maria Holka posunul o jedno místo dozadu, ale jeho přístup v tréninku je velmi dobrý. V tomto směru mu nemám co vytknout,“ neopomněl Lavička ani čtvrtého do party.

A co nenasazení obvyklých opor Marka Matějovského a Bořka Dočkala? „Šlo čistě o reakci na náročný program. Měli jsme to v plánu,“ prozradil letenský kouč, jenž má před pražským derby se Slavií z čeho vybírat. Náhradníci v čele s Konatem si totiž nevedli vůbec špatně.

Trenér Vítězslav Lavička provedl v sestavě Sparty hned několik změn
Trenér Vítězslav Lavička provedl v sestavě Sparty hned několik změn

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud