23. září 2014 • 19:25

POTVRZENO: Ostravský Baník potáhne hvězdný Milan Baroš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý reprezentační útočník Milan Baroš se vrací do fotbalového Baníku Ostrava. Klub dnes oznámil dohodu se slavným odchovancem na svém webu. Ve středu představí dvaatřicetiletého hráče jako staronovou posilu na tiskové konferenci. O příchodu Milana Baroše jako první informoval deník Sport.



Nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004 se do Baníku vrací podruhé v kariéře, strávil tam už jarní část sezony 2012/13. Poté zamířil do tureckého Antalyasporu, kde si vážně poranil koleno a letos ještě nehrál.

Do Baníku přišel Baroš poprvé v roce 1993 a o pět let později jako sedmnáctiletý debutoval v A týmu. V Ostravě hrál do konce roku 2001, poté se přesunul do Liverpoolu. V dresu jednoho z nejslavnějších anglických klubů vyhrál společně s českým spoluhráčem Vladimírem Šmicerem v roce 2005 Ligu mistrů.

V létě po zisku trofeje Baroš přestoupil do Aston Villy. Poté vystřídal dresy Lyonu, Portsmouthu a před prvním návratem do Ostravy hájil barvy Galatasaraye.

V jeho dresu se stal nejlepším střelcem turecké ligy. Loni na jaře odehrál za Baník devět utkání a vstřelil pět branek. Následoval letní přestup do Antalyasporu, kde stihl 13 zápasů, než si loni v prosinci přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil si i postranní vaz.

Během léta se objevila informace, že by si mohl Baroš zkusit angažmá v nově vzniklé indické Superlize, ale koleno si vyžádalo delší rekonvalescenci. Nyní je však již zdravotně v pořádku a připraven vrátit se na trávník.

V reprezentaci působil Baroš v letech 2001 až 2012. Odehrál 93 zápasů, ve kterých nastřílel 41 gólů, což ho řadí na druhé místo v české historii za jeho dlouholetého spoluhráče Jana Kollera (55).

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud