Jan Podroužek
1. října 2014 • 04:55

Chtěli ho United či Swansea, zahrál si na MS. Teď ho zkouší Příbram

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dorazil po boku Marka Panteliče. Bývalý srbský reprezentant, mj. hvězda Ajaxu Amsterdam, kde hrál i s „vampírem“ Luisem Suárezem, přivezl na testy do Příbrami talentovaného obránce Ognjena Vranješe. Čtyřiadvacetiletý stoper má slušný životopis, odehrál půl hodiny za Bosnu a Hercogovinu na letošním mistrovství světa v Brazílii.



Před dvěma roky britská média spekulovala, že si ho k sobě chce vzít Manchester United. Před rokem zase, že Swansea. Místo toho si prošel ruskými bázami v Krasnodaru i Vladikavkazu a z minulé sezony má za sebou sestup s Elazigsporem z turecké ligy. Teď je Ognjen Vranješ v Příbrami na testech.

Po pádu ze Superligy se stal volným hráčem, v podstatě tak dlouho čekal na smlouvu, až žádná nepřišla. A na rovinu, teď bere, co je. Vranješ si přes srbskou legendu Panteliče a svého kamaráda dohodl zkoušku v Příbrami.

„Je to mimořádně kvalitní hráč, na naše poměry určitě nadstandardní. Jenže vše se domlouvalo v době, kdy jsme ještě na sto procent nevěděli, že přijde ze Sparty na hostování Simon Deli,“ vysvětluje generální ředitel klubu Petr Větrovský, že na stoperu má teď ještě s ohledem na Tomáše Hájovského a Zápotočného přetlak.

Přesto by bosenský reprezentant svými schopnostmi nejspíš veškerou svou konkurenci převýšil. Zahrál si i půlhodinku na mistrovství světa v Brazílii. Nastoupil proti Íránu, který pomohl porazit 3:1 dvěma úspěšnými obrannými zákroky.

Jenže přichází s tréninkovým mankem, bez znalosti českého i anglického jazyka. Do dohody mezi ním a Středočechy je proto údajně ještě docela kus cesty...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud