Jan Podroužek
1. října 2014 • 04:55

Chtěli ho United či Swansea, zahrál si na MS. Teď ho zkouší Příbram

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dorazil po boku Marka Panteliče. Bývalý srbský reprezentant, mj. hvězda Ajaxu Amsterdam, kde hrál i s „vampírem“ Luisem Suárezem, přivezl na testy do Příbrami talentovaného obránce Ognjena Vranješe. Čtyřiadvacetiletý stoper má slušný životopis, odehrál půl hodiny za Bosnu a Hercogovinu na letošním mistrovství světa v Brazílii.



Před dvěma roky britská média spekulovala, že si ho k sobě chce vzít Manchester United. Před rokem zase, že Swansea. Místo toho si prošel ruskými bázami v Krasnodaru i Vladikavkazu a z minulé sezony má za sebou sestup s Elazigsporem z turecké ligy. Teď je Ognjen Vranješ v Příbrami na testech.

Po pádu ze Superligy se stal volným hráčem, v podstatě tak dlouho čekal na smlouvu, až žádná nepřišla. A na rovinu, teď bere, co je. Vranješ si přes srbskou legendu Panteliče a svého kamaráda dohodl zkoušku v Příbrami.

„Je to mimořádně kvalitní hráč, na naše poměry určitě nadstandardní. Jenže vše se domlouvalo v době, kdy jsme ještě na sto procent nevěděli, že přijde ze Sparty na hostování Simon Deli,“ vysvětluje generální ředitel klubu Petr Větrovský, že na stoperu má teď ještě s ohledem na Tomáše Hájovského a Zápotočného přetlak.

Přesto by bosenský reprezentant svými schopnostmi nejspíš veškerou svou konkurenci převýšil. Zahrál si i půlhodinku na mistrovství světa v Brazílii. Nastoupil proti Íránu, který pomohl porazit 3:1 dvěma úspěšnými obrannými zákroky.

Jenže přichází s tréninkovým mankem, bez znalosti českého i anglického jazyka. Do dohody mezi ním a Středočechy je proto údajně ještě docela kus cesty...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud