Pavel Janega
19. října 2014 • 04:50

To je FORMA! Reprezentanti ze Sparty zářili, Vrba byl u toho

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Návrat z mezinárodní scény do Synot ligy je nepřibrzdil. Naopak. Fotbaloví reprezentanti ze Sparty si přenesli výtečnou formu a pohodu i do klubu. V sobotním zápase si snadno poradili se Zbrojovkou Brno (3:1) a podle trenéra Vítězslava Lavičky "to byli oni, kdo v klíčových okamžicích určoval průběh zápasu".

 



Pavel Kadeřábek, Lukáš Vácha, Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí a David Lafata. Pět sparťanů ze základní sestavy národního týmu si udrželo skvělou formu i na ligové úrovni. Nahrávali na góly, stříleli je, diktovali tempo hry. "Všichni zmiňovaní byli výborní. Důležitá vítězství v reprezentaci jim pomohla. Podíleli se na brankách, hráli v pohodě a s chutí. Ukázali, že mají velkou kvalitu," uznal i kouč Zbrojovky Václav Kotal.

Reprezentační trenér Pavel Vrba, jenž sledoval utkání Sparty v Brně na vlastní oči, tak byl nadmíru spokojený. Úchvatná forma pětice reprezentantů naopak musela pořádně vystrašit opodál sedícího Jozefa Chovance, trenéra Slovanu Bratislava, který pozoroval letenský klub a vše si důkladně zapisoval před vzájemným soubojem v Evropské lize.

Co u jednotlivých reprezentantů-sparťanů viděl?

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Brno - Sparta 1:3
Video se připravuje ...

PAVEL KADEŘÁBEK (1 asistence)

Aktivní. Jako vždy. Devadesát minut neúnavně jezdil po pravé lajně tam a zpět. "Přitom zrovna dneska jsem se necítil úplně dobře. Musel jsem se dát do kupy," prozradil po utkání Kadeřábek. Hráči Brna si s ním kolikrát nevěděli rady a často ho faulovali. V jednom případě to schytal dokonce dvakrát během chvilky: nejprve ho sundal Aleš Schuster, při pádu pak inkasoval úder do hlavy od stopera Pavla Košťála. Nepříjemná rána, po které byl ošetřován asi dvě minuty, ho ale nezastavila. Dvacet minut před koncem si narazil balon s Tiémokem Konatém, který mu chytře vrátil míč mezi dvěma protihráči, a nahrál na gól Davidu Lafatovi. "Toho není těžké trefit," usmíval se Kadeřábek.

Známka deníku Sport: 7.

LUKÁŠ VÁCHA

Ve středu pole byl opět jistý. Dokázal si poradit i s obtížnou situací z kraje zápasu, kdy jej napadali před šestnáctkou dva hráči Zbrojovky. Za rozhodnutého stavu se více vysouval dopředu, jednou se dostal do zakončení po nabídce Ladislava Krejčího. Také ale za sebou nechával dost prostoru. Otázkou je, zda si neměl lépe zorganizovat střed zálohy před gólem brněnského obránce Pavla Košťála, kterého na polovině Sparty atakoval jen útočník (!) David Lafata. Ale jinak žádné další šance brankář David Bičík řešit nemusel, což je i zásluha Váchy. "Odvedl velice dobrý výkon, podílel se na kombinacích Sparty a potvrdil reprezentační formu, kterou si přivezl z obou zápasů národního týmu," okomentoval Váchův výkon expert ČT sport Martin Hyský.

Známka deníku Sport: 6.

BOŘEK DOČKAL (1 gól, 1 asistence)

To je produktivita jako hrom! Z posledních čtyř zápasů za Spartu a reprezentaci se Bořek Dočkal gólově prosadil hned čtyřikrát. "Daří se mi, ale pořád herní formu odděluji od produktivity, protože mnohdy spolu nemusí souviset. Ale góly mi pomůžou, abych nabral sebevědomí a dokázal ho pak prodat. Na sebevědomí mají velký vliv," řekl Dočkal pro ČT Sport. V zápase s Brnem skóroval z pokutového kopu, který si navíc sám vybojoval. Po nádherné přihrávce Marka Matějovského ho v pokutovém území srazil k zemi brankář Václav Hladký. Dočkal se navíc asistencí Ladislavu Krejčímu podílel se na první brance Sparty.

Známka deníku Sport: 8, muž zápasu.

LADISLAV KREJČÍ (1 gól)

Skvělou narážečkou s Bořkem Dočkalem "vyťukali" brněnskou obranu. Krejčí obešel Jugase a prudkou střelou na přední tyč překonal gólmana Hladkého. "Bořkova narážečka se povedla. Jsem rád, že to tam padlo," říkal Krejčí. To kapitán Brna Pavel Zavadil před kamerami ČT o poločasové přestávce zuřil: "Nevím, co to bylo za gól. Ale to je… Takhle to nejde, to je hrůza!" Krejčí pravidelně zásoboval sparťany centry z levé strany či standardních situací. Jako ve 48. minutě, kdy brankář Hladký znemožnil hlavičkovat Lafatovi. V prvním poločase se také domluvil s Dočkalem na zajímavém signálu, ale nakonec pálil vedle tyče.

Známka deníku Sport: 7.

DAVID LAFATA (1 gól)

Pracant. Dříč. David Lafata zápas oddřel, jak je u něj zvykem. Navíc se po skvělém pasu Pavla Kadeřábka gólově prosadil. "Pavel má výbornou formu. Doufejme, že mu to vydrží. Dal mi nádhernou přihrávku, já to už doklepával do prázdné branky," chválil svého spoluhráče Lafata. V závěru utkání mohl přidat ještě jednu branku, ale jeho hlavičku perfektně vykopl na roh střídající brankář Doležal. Kapitán Sparty každopádně může být se svým výkonem spokojený. "Po reprezentační pauze bývají zápasy těžké, ale zvládli jsme to a zaslouženě vyhráli. Musím ale přiznat, že na konci zápasu jsme toho měli všichni dost. Nějaká únava tam je, ale když se vyhrává, lépe se to snáší," zakončil Lafata.

Známka deníku Sport: 7.

Fotbalisté Sparty vyhráli na půdě Zbrojovky Brno 3:1
Fotbalisté Sparty vyhráli na půdě Zbrojovky Brno 3:1

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud