19. října 2014 • 17:37

CELÝ SESTŘIH: Boleslav - Tecl 0:3! Útočník Plzně poslal svůj tým do čela

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Plzně v 11. kole první ligy zvítězili 3:0 na hřišti Mladé Boleslavi a vrátili se tak na první místo tabulky o bod před Spartu. Hattrickem se o to zasloužil útočník Stanislav Tecl, který zakončil tři vydařené rychlé protiútoky. Plzeň navíc zahodila penaltu. Viktoria vyhrála osmý vzájemný ligový souboj za sebou.



Boleslav nastoupila bez Ďuriše s Wágnerem, kteří hostují právě z Plzně. Šanci v útoku tak dostal Lalkovič, který byl od začátku hodně aktivní. Plzeň si však s jeho napadáním poradila a po úvodním oťukávání ve 12. minutě udeřila.

Limberský vybojoval míč, zatáhl ho středem a na pravé straně uvolnil Petrželu. Ten přízemním centrem našel ve vápně Tecla a pro něj už nebylo problémem poslat míč do odkryté branky.

Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:1
Video se připravuje ...

Domácí se snažili rychle odpovědět, Lalkovič po brejku hledal před brankou Bartla, kterého ve vápně fauloval Řezník, ale sudí Bílek situaci jako penaltovou neposoudil, což rozohnilo domácí hráče i fanoušky. Od tohoto okamžiku byl zápas hodně nervózní, mladoboleslavští přitvrdili v soubojích a chvíli se hrála spíše "okopávaná" než fotbal.

Mladoboleslavští byli blízko srovnání ve 28. minutě, kdy Skalákův centr dolétl k Bartlovi, ale jeho vydařenou hlavičku z úhlu dobře zneškodnil brankář Kozáčik. Naopak ještě do poločasu mohla Plzeň vedení navýšit, když se míč odrazil k Hrošovskému, který však tvrdou střelou ze 16 metrů napálil jen spojnici branky, od které se míč odrazil ven ze stadionu.

Mladá Boleslav - Plzeň: Neodpískaná penalta proti Plzni
Video se připravuje ...

V 54. minutě měl vyrovnání na kopačce Lalkovič, jemuž hlavou přiťukl míč Zahustel, ale slovenský útočník v pádu z metru nepochopitelně přestřelil.

Na druhé straně chvíli na to zahodil tutovou šanci i Kolář, ale i ten v ideální pozici deset metrů od branky přestřelil. Rozhodnout mohl Tecl, který se dostal hned do trojité stoprocentní šance, ale nejprve ho zázračným zákrokem vychytal brankář Hruška a následně plzeňský útočník trefil dvakrát jen obránce.

Hruška pak skvěle chytil i střelu Procházky k tyči. Série zahozených šancí Viktorie vyvrcholila v 71. minutě, kdy se ve vápně uvolňoval Pilař, po souboji s Bořilem skončil na zemi a sudí Bílek odpískal penaltu. K ní si stoupl Vaněk, poslal Hrušku na druhou stranu, ale branku vůbec netrefil.

Pojistka tak přišla až v 78. minutě, kdy Plzni vyšla přihrávka za obranu na Tecla, který zachoval klid a prostřelil Hrušku mezi nohama. Chvíli na to přišel další brejk a Tecl završil svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži.

Mladá Boleslav - Plzeň: Břevno Patrika Hrošovského
Video se připravuje ...


 FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)


Branky: 12., 78. a 80. Tecl. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Pilný. ŽK: Kysela, Skalák, Hůlka, Bořil, Navrátil, Magera - Limberský, Procházka, Hejda. Diváci: 4653.

Sestavy:

M. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares - Zahustel (66. Magera), Skalák (75. Mehanovič), Bartl - Lalkovič (75. Pajer). Trenér: K. Jarolím.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (79. Kovařík), D. Kolář (57. Hořava), Pilař - Tecl (83. Holenda). Trenér: M. Koubek.

Mladá Boleslav - Plzeň: Obrovský závar Plzně
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Chybně odmávaný ofsajd Boleslavi
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:2
Video se připravuje ...

BOLESLAV - PLZEŇ: Neúspěšná penalta Ondřeje Vaňka
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:3
Video se připravuje ...

Útočník Plzně Stanislav Tecl se postaral o první gól utkání.
Útočník Plzně Stanislav Tecl se postaral o první gól utkání.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud