19. října 2014 • 18:58

Zlost kvůli penaltě! Jarolíma po utkání s Plzní raději nenechali mluvit

Autor: jon, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadávky, emoce, naštvanost na rozhodčího. V Mladé Boleslavi se po utkání s Plzní (0:3) prakticky opakoval scénář z utkání v minulém roce. Domácí tentokrát naštval zákrok Řezníka na Bartla, po kterém se měla pískat penalta. Sudí Bílek ale mlčel, Středočeši zuřili. „Na Bartla bych penaltu pískal,“ řekl po utkání boleslavský asistent Boris Kočí, který na tiskovou konferenci přišel místo hlavního trenéra Karla Jarolíma.



Moment, který hnul žlučí takřka celému stadionu. V šestnácté minutě se Lalkovič výtečně dostal před Procházku, našel ve vápně rozběhlého Daniela Bartla. Boleslavského záložníka ve vápně strčil v plné rychlosti Radim Řezník, penalta se ale nepískala. Diváci i domácí hráči zuřili, přišli o výtečnou možnost srovnat na 1:1.

„Lalkovič udělal výbornou práci na pravé straně, odzbrojil Procházku. Byl jsem sám na penaltě, sice mi to dal trošku daleko, ale Řezník mě naverboval zezadu. Podle mě stoprocentně jasná penalta, možná červená karta, ovlivnilo to průběh celého utkání,“ prohlásil po utkání faulovaný Bartl. „Možná bych k balonu musel udělat pár kroků, ale to na tom nic nemění, že balon prošel vedle mě a z ničeho nic rána zezadu. Nechápu, proč se to nepískalo,“ zlobil se.

Mladá Boleslav - Plzeň: Neodpískaná penalta proti Plzni
Video se připravuje ...

Minulý podzim, kdy Plzeň v Boleslavi vyhrála 2:1, na sebe hráči pořvávali, boleslavští zuřili. V utkání také byly momenty, které podle názoru domácího týmu měly skončit pokutovým kopem. Tentokrát byla z jejich tváře znát spíš rezignovaná smířenost s tím, že zápas mohl za určitých okolností dopadnout úplně jinak.

„Samozřejmě by se nám hrálo jinak, kdyby byla penalta, možná i červená karta. Je to kdyby, je to škoda,“ hlesl Bartl. „Určitě nás to naštvalo. Kdyby byla penalta, dali bychom třeba na 1:1, vyvíjelo by se to úplně jinak. Myslím, že rozhodčí v tomhle pochybil a je to na jeho hlavu,“ měl jasno Jan Bořil, po jehož faulu na Pilaře se pískala penalta na druhé straně.

Mladá Boleslav - Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:3
Video se připravuje ...

BOLESLAV - PLZEŇ: Neúspěšná penalta Ondřeje Vaňka
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:2
Video se připravuje ...

Trenér Karel Jarolím utkání nehodnotil do televizních kamer, na základě rozhodnutí boleslavského klubu nepřišel ani na pozápasovou tiskovou konferenci. „Na tak vypjaté utkání bych řekl, že to trenér zvládal skvěle. Žádné excesy tam nebyly, naopak. Odehrálo se to v klidném duchu,“ snažil se mírnit emoce Jarolímův asistent Boris Kočí, který k utkání mluvil místo svého šéfa.

Sporné momenty zápasu Kočí rozebírat příliš nechtěl. „Utkání bylo vypjaté, o emocích. Není to situace, se kterou jsem se setkal ve fotbale poprvé. Zacloumá to s vámi, cítíte pocit křivdy, ale musíte se s tím vyrovnat. Rozhodování sudích nezměníte. Je to na kompetentních lidech, to jsou rozhodčí. Každý má svou práci, podle které by měli být hodnocení,“ dodal. „Tohle je otázka na špatnou adresu, k výkonu rozhodčích se nevyjadřuju,“ odbyl otázku redaktora Sportu na výkon sudího plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Boleslavští měli hned jasno v tom, že některé výroky sudích měly v utkání vypadat úplně jinak. Bylo snad řízení zápasu tendenční? „Být rozhodčím, odpískal bych penaltu na Bartla. Situaci, kdy Lalkovič šel sám na bránu, jsem neviděl, ale v televizi se zdálo, že ofsajd nebyl,“ připustil Kočí.

Jako hlavní příčinu porážky to ale neviděl. „Nechci spadnout do toho, aby z hodnocení vyznělo, že zápas rozhodl výkon rozhodčího, jsou i jiné důležitější záležitosti. Nepláčeme tady nad řízením utkání, to vůbec ne. V zápase jsme měli situace, se kterými jsme měli naložit lépe. Tímhle se zabývat nebudeme.“

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Obrovský závar Plzně
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Břevno Patrika Hrošovského
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud