19. října 2014 • 19:21

Tecl ukončil gólové trápení: Hattrick jsem dal naposledy v druhé lize

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V poslední době se plzeňský útočník Stanislav Tecl trápil s koncovkou a v předchozím průběhu sezony dal jediný gól. Také v dnešním šlágru 11. kola fotbalové ligy v Mladé Boleslavi zahodil v druhé půli hned trojitou šanci, pak ale dvakrát proměnil brejk a zkompletoval tím svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži, který přinesl Viktorii výhru 3:0. Tecl věří, že střeleckou smůlu zlomil.



"Je pravda, že do šancí jsem se dostával, ale neproměňoval jsem je. Doufám, že se to zlomilo a že to teď bude lepší," řekl Tecl po zápase novinářům.

"Naposledy jsem dal tři góly v jednom utkání ještě v Jihlavě v druhé lize. Byl to dnes krásný zápas pro mě osobně, ale i pro celý mančaft. Určitě se to však nerodilo tak lehce, jak to vypadá," podotkl čtyřiadvacetiletý útočník.

Prvního gólu se v Boleslavi dočkal ve dvanácté minutě, kdy poslal míč do odkryté branky po přízemním centru Milana Petržely. "Myslím, že to ofsajd nebyl. Milan to dával dobře za obranu a myslím, že jsem v ofsajdu nestál," podotkl Tecl.

Na další dva přesné zásahy si musel počkat až do závěrečné čtvrthodiny, kdy v rozmezí mezi 78. a 80. minutou úspěšně zakončil dva úniky. Předtím ale zahodil hned trojitou stoprocentní šanci.

Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:3
Video se připravuje ...

"První střelu mi dobře chytil brankář a pak už to bylo těžké. Vrátili se domácí hráči a bylo těžké to prostřelit," konstatoval Tecl. "Měl jsem dneska hodně šancí a naštěstí jsem je potom dokázal proměnit," doplnil.

Při obou brejcích Tecl zachoval chladnou hlavu a s přehledem obstřelil domácího brankáře Aleše Hrušku. "Dostal jsem v obou případech krásné nahrávky. Je to v těchto situacích spíš taková improvizace, kdy se koukám, co dělá gólman," prohlásil dvojnásobný reprezentant.

"Dneska se mi to naštěstí oproti těm minulým zápasům povedlo proměnit. Nikde není psáno, že to takhle budu dávat pořád. Když člověk nedá první šanci, tak je zase tam, kde byl. Ale doufám, že to bude teď lepší," přidal Tecl.

Tří bodů ze hřiště pohárového aspiranta Mladé Boleslavi si hodně cenil. Viktoria se díky nim vrátila na první místo tabulky. "Domácí byli hodně nepříjemní, bylo to hodně o soubojích. Výsledek 3:0 je pro domácí možná krutý. Myslím, že se tady nebude vyhrávat jednoduše. My jsme zvládli druhý těžký zápas po sobě a jsme za to rádi," dodal plzeňský útočník.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:3
Video se připravuje ...

Stanislav Tecl se raduje z branky.
Stanislav Tecl se raduje z branky.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud