21. října 2014 • 17:16

Změna po 24 letech! Místo Lubase bude novým šéfem ligy Bárta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První liga bude mít po 24 letech nového šéfa. Z čela oddělení profesionálních soutěží FAČR totiž na konci roku odejde Ivo Lubas a nahradí ho generální sekretář jabloneckého klubu Tomáš Bárta. Změnu dnes odsouhlasilo ligové shromáždění, ale ještě ji musí formálně posvětit výkonný výbor.



"Vždycky jsem říkal, že nehodlám ve funkci sedět dvacet let a bránit progresu. Každý takový signál může být jen pozitivní," řekl na tiskové konferenci Lubas, který však bude ještě nějakou dobu působit jako Bártův poradce. "Není to jednoduchá práce, takže ho nemůžeme hodit do studené vody, aby se utopil," přidal.

Podle místopředsedy FAČR Dušana Svobody prošel čtyřicetiletý Bárta náročným schvalovacím procesem, protože zástupci klubů si mysleli, že jde o člověka dosazeného šéfem asociace a majitelem Jablonce Miroslavem Peltou. "Proto jsem rád, že nakonec ligové shromáždění můj návrh podpořilo. Chtěl jsem, aby to byl někdo se zkušenostmi z klubu a jazykovými znalostmi," uvedl.

"Když bude mít Tomáš poloviční životnost jako Ivo Lubas, tak to bude fantastické," přidal Svoboda na adresu bývalého brankáře, který má na kontě i devět prvoligových zápasů za Liberec.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud