Michal Koštuřík
22. října 2014 • 04:15

Člen vedení fotbalu: Damková to nezvládá, musí přijít nezávislý člověk

Autor: Michal Koštuřík, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mizerný výkon rozhodčího Bílka v zápase Mladé Boleslavi s Plzní, ale i celá řada dalších kontroverzních zápasů, ve kterých sudí chybovali, pořádně naštvaly člena výkonného výboru FAČR Vlastimíra Hrubčíka. „Místo Damkové by měl přijít někdo nezávislý,“ říká.



Zatímco ligové kluby se k výkonům sudích nijak výrazně nevyjadřují, Vlastimír Hrubčík je o změnách v Komisi sudích přesvědčen. „Jako člena výkonného výboru mě to znepokojuje a mrzí. Ale záleží na samotných klubech. Do čela komise rozhodčích by měl přijít člověk, který je nezávislý na tlacích od klubů a udělá tam radikální řez,“ hlásí Hrubčík.

VIDEO: Sudí Bílek penaltu proti Plzni nenařídil

Mladá Boleslav - Plzeň: Neodpískaná penalta proti Plzni
Video se připravuje ...

Nutný odchod Damkové vidí v její časové zaneprázdněnosti i neobjektivnosti dané vztahem s Romanem Berbrem, místopředsedou FAČR. „Jde o to, aby z těch zápasů nebyly taškařice. U některých osob by mělo dojít k sebereflexi. Damková je velmi vytížený člověk, věčně je na cestách. Komisi musí vést člověk, který bude denně sedět na svazu a starat se o rozhodčí s delegáty,“ pokračuje.

Hrubčík se vrací i k další podezřelé událostí před sobotním utkáním Slovácka s Plzní. „Rozhodčí vykartoval Diviše s Doškem. Dal jim čtvrtou žlutou za nesportovní chování. Člověk si pak říká, jestli to nebyl úmysl. Proti Plzni tak nesmí hrát dva útočníci, kteří jsou spolu s Kerbrem hlavní ofenzivní silou Slovácka,“ uzavírá.

ROZHOVOR S VLASTIMÍREM HRUBČÍKEM ČTĚTE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud