23. října 2014 • 12:48

V lednu zkolaboval na hřišti. Teď Malý z Dukly úplně končí kariéru

Autor: pt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Malý, 30letý záložník Dukly Praha, se rozhodl ukončit kariéru. Malý letos v lednu zkolaboval v přípravném utkání s Táborskem a od té doby se marně pokoušel o návrat na fotbalová hřiště. U áčka Dukly však dál zůstane jako vedoucí mužstva.



Po Malého kolapsu se spekulovalo, co bylo jeho příčinou. Hovořilo se i o epilepsii, ale konečná diagnóza zní: arytmogenní kardiomyopatie„Jde o poruchu srdečního rytmu, která nelze vyléčit a dá se pouze podchytit implantací defibrilátoru. Tuto operaci jsem již podstoupil, takže kdyby se mělo opakovat to co v lednu, zachrání mi to život,“ vysvětluje Petr Malý.

Běhavý středopolař v barvách Dukly odehrál 68 prvoligových zápasů, v nichž nastřílel 9 gólů. Malý je odchovancem Sparty, ale v Dukle strávil 10 sezón a prošel s ní i pražským přeborem.

I proto se celou dobu od lednového kolapsu těšil velké podpoře v kabině. „Kluci mi po celou dobu pomáhali a pomáhají. Nesli to špatně, ale život jde dál. Nejdůležitější je, že žiju, hranice byla tenká,“ zdůrazňuje Malý.

Ten se nyní bude naplno věnovat své nové profesi vedoucího prvního týmu a do budoucna přemýšlí i o pozici trenéra. Po ukončení kariéry má Petr Malý jedno speciální přání: „Byl bych moc rád, kdyby si mě lidi pamatovali jako fotbalistu a né jako někoho, kdo měl problémy se srdcem."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud