23. října 2014 • 12:48

V lednu zkolaboval na hřišti. Teď Malý z Dukly úplně končí kariéru

Autor: pt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Malý, 30letý záložník Dukly Praha, se rozhodl ukončit kariéru. Malý letos v lednu zkolaboval v přípravném utkání s Táborskem a od té doby se marně pokoušel o návrat na fotbalová hřiště. U áčka Dukly však dál zůstane jako vedoucí mužstva.



Po Malého kolapsu se spekulovalo, co bylo jeho příčinou. Hovořilo se i o epilepsii, ale konečná diagnóza zní: arytmogenní kardiomyopatie„Jde o poruchu srdečního rytmu, která nelze vyléčit a dá se pouze podchytit implantací defibrilátoru. Tuto operaci jsem již podstoupil, takže kdyby se mělo opakovat to co v lednu, zachrání mi to život,“ vysvětluje Petr Malý.

Běhavý středopolař v barvách Dukly odehrál 68 prvoligových zápasů, v nichž nastřílel 9 gólů. Malý je odchovancem Sparty, ale v Dukle strávil 10 sezón a prošel s ní i pražským přeborem.

I proto se celou dobu od lednového kolapsu těšil velké podpoře v kabině. „Kluci mi po celou dobu pomáhali a pomáhají. Nesli to špatně, ale život jde dál. Nejdůležitější je, že žiju, hranice byla tenká,“ zdůrazňuje Malý.

Ten se nyní bude naplno věnovat své nové profesi vedoucího prvního týmu a do budoucna přemýšlí i o pozici trenéra. Po ukončení kariéry má Petr Malý jedno speciální přání: „Byl bych moc rád, kdyby si mě lidi pamatovali jako fotbalistu a né jako někoho, kdo měl problémy se srdcem."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud