25. října 2014 • 18:53

CELÝ SESTŘIH: Jablonec doma přestřílel silné Teplice 4:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce přestříleli ve 12. kole první ligy Teplice 4:2, pošesté za sebou bodovali a pojistili si třetí místo v tabulce. Domácí vedli po gólech Pospíšila s Kopicem 2:0, pak během necelých pěti minut v druhé půli o náskok přišli, když se trefili Nivaldo a Mahmutovič. V 78. minutě ale dal vítěznou branku Mingazov a skóre uzavřel Kubista. Jablonec vyhrál v lize doma nad Teplicemi poprvé po šesti duelech.



Teplice v předchozím průběhu ligové sezony získaly venku jen tři body za remízy a v Jablonci viditelně toužily špatnou bilanci na hříštích soupeřů změnit. Začaly aktivně a nepustily rozjetý Jablonec do žádného počátečního tlaku, natož do šancí.

2129018:gallery:true:true

Jablonec - Teplice: Gól Jana Kopice na 2:0
Video se připravuje ...

Jablonec - Teplice: Gól Aidina Mahmutoviče na 2:2
Video se připravuje ...

Jablonec - Teplice: Gól Nivalda na 2:1
Video se připravuje ...

Jablonec - Teplice: Gól Ruslana Mingazova 3:2
Video se připravuje ...

Domácí, jimž chyběl zraněný nejlepší střelec obránce Novák, se dostali do tempa až v polovině první půle. Ve 24. minutě hlavičkoval po centru těsně vedle Mingazov a vzápětí Grigar vyrazil Pospíšilovu střelu.

V 27. minutě stejný hráč otevřel skóre, když jeho centr z přímého kopu z dobrých třiceti metrů skončil nikým netečovaný překvapivě až v síti. Baumit se uklidnil a mohl rychle přidat druhý gól, jenže Mingazov po úniku poslal lehký oblouček jen do Grigarových rukavic.

Branka zápasu pomohla a dopředu se tlačily i Teplice. Vondráškova přízemní polostřela ale jen proletěla malým vápnem a Krobův pokus vytáhl na roh Hrubý.
Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí a rychle zvýšili vedení. Jun ještě pálil vedle, ale Kopic při samostatném úniku po Mišůnově kolmici už nezaváhal a střelou na bližší tyč překonal Grigara.

Hosté se brzy vrátili zpět do zápasu. V 59. minutě propadl centr až na zadní tyč k Nivaldovi a ten křížnou ranou snížil. Jablonec úplně přestal hrát a za necelých pět minut ztratil dvougólový náskok. Mahmutovič se otočil s míčem a přízemním pokusem zaznamenal svůj pátý gól v sezoně, jímž se osamostatnil na čele týmové střelecké tabulky.

Jablonec se zdál vyvedený z míry, přesto ještě dokázal strhnout výhru na svou stranu. V 78. minutě se po centru odrazil míč k Mingazovovi a ten propálil vše před sebou. Pojistku mohl přidat Doležal, ale sám před Grigarem minul. Čtvrtý gól tak vstřelil až v 90. minutě po pár sekundách na hřišti střídající Kubista.

Baumit Jablonec - FK Teplice 4:2 (1:0)
Branky: 27. M. Pospíšil, 51. Kopic, 78. Mingazov, 90. Kubista - 59. Nivaldo, 63. Mahmutovič. Rozhodčí: Franěk - Mencl, Kubr. ŽK: Rossi, Mingazov - Salami, Krob, Ljevakovič, Táborský. Diváci: 2863.

Sestavy:
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Mišůn (70. Čížek) - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (90. Kubista), Mingazov - Jun (67. Martin Doležal I.). Trenér: Šilhavý.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob - Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Salami (61. Táborský), Nivaldo - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Brankář Jablonce Vlastimil Hrubý se raduje z vítězství nad Teplicemi 4:2.
Brankář Jablonce Vlastimil Hrubý se raduje z vítězství nad Teplicemi 4:2.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud