30. října 2014 • 15:14

Straka: Nabídku Plzně bych bral, ale v sobotu fandím Spartě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Trenér František Straka prozradil čtenářům iSport.cz, že v ostré bitvě mezi Viktorií Plzeň a Spartou bude fandit letenskému klubu. Zároveň ale poznamenal, že by případnou nabídku ze západu Čech neodmítl. "Byl bych rád, kdyby taková nabídka přišla," řekl.



Se Spartou si zahrál Ligu mistrů a na svou stranu si tehdy získal drtivou většinu fanoušků. Ti s ním dokonce v roce 2006 oslavili na Letné vítězství Plzně a její záchranu v nejvyšší soutěži.

Teď jsou z obou týmů nesmiřitelní rivalové v boji o mistrovský trůn. Kdo podle Františka Straky uspěje v sobotním šlágru?

"Bude to plichta 2:2," napsal čtenářům. "Oba týmy jsou ofenzívně naladěné. David Lafata potvrdí formu, věřím i Bořku Dočkalovi. Na druhé straně věřím Petrželovi a Pilařovi, oba dva se mi v poslední době líbili."

Vítězství však přeje Spartě. "Trénoval jsem oba týmy, ale devět let na Letné hovoří za všechno. Odpověď je jasná!" prohlásil Straka s tím, že by ale v budoucnu případnou nabídku Plzně rozhodně neodmítl. "Byl bych rád, kdyby taková nabídka přišla. Viktorka je kvalitní tým a má budoucnost," dodal.

Podívejte se na jeho odpovědi nejen na otázky k sobotnímu šlágru.

František Straka

FuckinSCS, 30. října 2014
Dobrý den, pane Straka!! Nebyla by pro Vás lepší cesta, než trenéřina, věnovat se komentování a glosování fotbalu v TV? Legenda jako Gary Lineker na tom má postavenou kariéru skvěle, je uznávaný a dělá to co nás všechny spojuje a co milujeme - fotbal. Jinak..jako velký fanda Letenských bohů jsem Vám Váš "omyl" odpustil..zn. JOB není vše!! Jak se říká..Chybovat je lidské, odpouštět božské. Všechno dobré, SCS, sektor D29.
Díky moc za příjemná slova. Jsem rád, že mi alespoň někdo odpustil. Názor s komentováním jsem také slyšel. Víc a víc se tím zabývám, ale je otázka, aby bylo možné tuto myšlenku zrealizovat. Komentování mě baví - trénování je i manažerská práce, sledování, dostat se do systému, které týmy hrají. Už jsem v tom džobu tak dlouho a tak lze tyto zkušenosti používat právě při komentování. Určitě by mě to bavilo. Chce to podat divákovi jiný pohled, než mu dávají komentátoři. A musí tomu rozumět.
Majkl, 30. října 2014
Dobry den. Jak byste srovnal studio na CT a PRIME COOL. V CT se mi to zda odbornejsi. V CT jste byl nekolikrat a na PRIME COOL jste pravidelne. Kde Vas to vic bavi a jake jsou hlavni rozdily? Nemate ambice i spolukomentovat zapasy? Dekuji a at se Vam dari.
Prima COOL je bundesliga a ČT je naše první liga.
Štěpán, 30. října 2014
Dobrý den, chtěl jsem se vás zeptat, koho by jste postavil do útoku Plzně a proč...
Já bych postavil Chramostu. Má něco do sebe, je to takový štírek, výborný výběr místa. Zprava bych nechal hrát Petrželu, zleva Pilaře. Díky za všechny otázky a hlavně si přeju, aby vyhrál fotbal a ten lepší. František Straka.
Olda Mazal,Praha, 30. října 2014
Franzi,myslíš si,že Sparta a i Plzeň hrajou lepší fotbal než Teplice ? Většině fotbalových diváků se líbí současný teplický fotbal,zejména hraný na stadionu v Teplicích.
To je otázka názoru, taky se mi líbí teplický fotbal. Líbí se mi fotbal Sparty a Plzně a hezké je, že každý hraje trochu jiný fotbal, včetně Teplic.
Kuba10, 30. října 2014
Zdravím, sledujete Premier League? Kterému klubu fandíte?
Jsem fanda Manchesteru United, vždy jsem tam byl. Velký dojem ve mě zanechalo, že jsem tam byl jako trenér a mluvil jsem i s panem Fergusonem.
Tomáš, 30. října 2014
Dobrý den jak se vám líbí Patrik Hrošovský? Myslíte, že před sebou má velkou budoucnost? A má podobné myšlení jak Pavel Horváth?
Je to jiný typ hráče, líbí se mi. Pro ten jeho drzý způsob hry, který v sobě má. Je to přesně typ hráče, kterého Viktorka potřebuje.
55555, 30. října 2014
Považujete stále vyhazov ze sparty jako největší zradu za svoji kariéru trenéra??
Nechme toho, to už je dávno pryč, To všechno odnes čas...
Tomáš, 30. října 2014
Zdravím, Franto, jsem začinající trenér, v OP , je nějaká možnost Vás kontaktovat na přímo ? S možností třeba jednoho ukázkového tréninku od Vás, zaleží taky, kolik by to stálo financí a zda by jste byl ochoten něco takového podniknout ? Ukázat, jak s těmi kluky trénovat, jak je správně motivovat, atd. Děkuji za odpověď. P.S. jedná se o A -tým .
Já na Primě dělám s producentem Pavlem Andělem zábavný seriál Ano, trenére. Teprve to půjde ven a tam budou i ukázky, jak by měl trénink vypadat. Nedávno jsem se potkal s kluky z Ďáblic, ale můj největší problém je čas. Jinak nemám žádný problém přijet a poradit, jaká by měla být náplň tréninku.
Michal, 30. října 2014
Co si myslíte, že stojí za menším herním vytížením Václava Kadlece ve Frankfurtu? Má současná reprezentace do 21 let na to, aby vyhrála domácí euro? Děkuji
K repre: jsou hráči, kteří hrají za 21 i za áčko, takže ano, kvalitu máme. S Vaškem Kadlecem jsem mluvil, je to i otázka integrace, zapadnout do týmu, porvat se o šanci. Teď musí ukázat kvalitu, je to dobrý hráč, ale musí se chytit šance, když se dostane na hřiště, musí to prodat, to bývá problém.
Váchová Jitka, 30. října 2014
Františku,chci Vám tímto jen poděkovat, že se zde v odpovědích zmiňujete o Lukáši Váchovi, bývá totiž často přehlížen a zbytečně kritizován pro svůj způsob hry. Já sdílím Váš názor, že jeho hra je stěžejní pro klub jako je Sparta, kde se moc nebrání a je třeba hráč, který se výborně orientuje ve hře dozadu , ale nechybí mu obětavost a nadstavba v podobě přesných nahrávek a výborných střel.
Děkuju, že někdo sdílí stejný názor jako já. Nechci vyzvedávat nikoho, kdo by si to nezasloužil. Vidím to stejně jako vy. Černá práce se asi oceňuje nejvíc.
Píst11, 30. října 2014
po několika přestupech našich hráčů do Bundesligy jsme nabyl dojmu, že to této země by naši hřáči chodit rovnou z ligy asi neměli...Každý, kdo tam přišel, byl do půl roku zraněný (no asi každý ne, ale 75% určitě). Co si o tom myslíte? Čím to je? díky za odpověď
Ten, kdo nepozná, co je Bundesliga, tak se to těžko vysvětluje. Je to změna života, tempa. To není o dvaceti hráčích, to je o 40 hráčích a ještě dalších, kteří čekají na šanci. Hráči pak neunesou ten tlak a stres. Pokud přijdete jako cizinec, tak musíte být lepší než domácí hráčí. To je velký tlak. Tam se ukáže, jak je kdo odolný. Zranění jsou dost specifická věc. Může to být i smůla. V tréninku to je kolikrát horší než v zápase, jak se dohrávají souboje. Proto se i v tréninku stávají zranění.
Kakamil, 30. října 2014
Napadnou vás konkrétně nějací hráči, když se zeptám jakého nejlepšího českého či slovenského hráče jste trénoval?
Dal bych Pavla Horvátha a Karla Poborského.
Přemek, 30. října 2014
Jak vzpomínáte na Vašeho bývalého šéfa, již zesnulého, Františka Hrdličku?
Franta byl geniální borec, měl jsem ho strašně moc rád. Bohužel mi pracovní povinosti nedovolily, abych přijel na jeho pohřeb. Ale řekl bych mu: "Díky za tu šanci, kterou jsi mi dal. Jestli se to k tobě dostane v nebíčku, tak doufám, že se spolu ještě uvidíme."
Frons, 30. října 2014
Dobry den, ma Frantisek Straka twitter..? :-)
Já jsem tenkrát na Primě řval: Dej to na twitter, protože twitter nemám...))
Kuba J., 30. října 2014
Jaké typy hráčů se Vám jako trenérovi nejvíce líbí? Můžete uvést i příklad:) Díky za Váš čas.)
Dnešní fotbal se vyvíjí, prosazují se čím dál více rychlostní typy. Dneska je to víceméně komplexní atlet. Není to samozřejmě jen o rychlosti, ale je to základ. Rychlost spojená s technikou, ovládání balónu. Příklad za všechny Bale. V rychlosti ovládá balón. Messi, Cristiano Ronaldo, hráčů je hodně.
Michal, 30. října 2014
Franto dakuejem za to co si v slovane odviedol. Snad sa este raz vratis. Aky je tvoj nazor na soumaha a halenara?
Když někdo nastřílí 125 gólů, tak musí mít svojí kvalitu. Tím myslím Halenára. Otázka se týká jeho charakteru. Možná by mu prospělo, kdyby se víc uvlonil.. Soumah je rozdílový hráč, úžasně silný na balonu, ale má jeden problém a to je kolektiv. Musí si uvědomit, že fotbal se hraje v kolektivu.
Davídek, 30. října 2014
Čau Franto,nepřišla ti v poslední době nabídka od Bayernu?Pep se mi zdá slaboučkej.Tebe bych tam viděl nejradši.Díky
To by nebylo špatné, ale Pep není slaboučkej:) Jediná jeho nevýhoda je, že neumí tak dobře německy. Potřebuje hodně zlepšit němčinu, ale to přijde. Je to super generál.
Komár, 30. října 2014
Franzi. Co říkáte na fotbalovou Duklu? Moc fanoušků tam sice nechodí, ale historie, brand a hlavně fotbalově na tom tohle mladé mužstvo není špatně. Jak byste dostal fanoušky do ochozů? Klidně i ve všeobecné rovině. At se Vam dari!!!!
Dukla má problém s diváky. Do doby, než se hrálo derby. Luboš Kozel dělá super džob na Dukle, je stabilizovaná. Je super, že Dukla je.
Adolf, 30. října 2014
Co jste dneska snídal Františku? :D
Mamča mi koupila nádherný švestkový koláč a kafíčko. Posadil jsem našeho pejska na klín a baštili jsme spolu.
jarda, 30. října 2014
Dobrý den.Komu více fandíté realu nebo barceloně
Já fandím víc Realu.
ondřej, 30. října 2014
myslíte, že by mělo FAČR řešit nezvládání ULTRAS radikálněji? jako třeba kontumace zápasů a uzavření stadiónu?
Je potřeba určitě udělat nějaký exemplární trest. Pokud chceme s dětmi chodit na stadion, pojmout fotbal jako kulturu, tak se nesmí násilí dostávat na stadion.
JAKUb, 30. října 2014
PANE STrako co rikate na marka metejovskeho nema nahodou už delši dobu reprezentačni formu,,, podle me repre takovy hrac chybii nemyslite ? !dekuji
Marek je nevyzpytatelný hráč. Jeho přihrávky jsou úžasný, jeho kreativita je pro mě záhadná. On dělá věci, které nečekáš. Když se na druhou stranu začne soupeř věnovat Markovi, má s tím určité problémy.
Václav, 30. října 2014
Čau, jak to vydíš ty že Jablonec vlastní pan Pelta a přitom ještě je předseda FAČR (nic proti Jablonci)
Nic proti panu Peltovi. Ale teď si nevybavuji, že by to bylo někde jinde ve světe. Asi by to být úplně nemělo...
LFS4E, 30. října 2014
Čau Franto tak na jaký místo v tabulce věříš slávii ? :)
Těžká otázka. Slavia musí sbírat bod za bodíkem, ale hlavně už by měla vyhrát. Remíza v domácím prostředí se rovná nula. Slavia má na to, aby hrála ve středu tabulky.
Jakub, 30. října 2014
Dobrý den, zajímá mě Váš názor na penalty. Dají se chytnout, nebo jen špatně kopat?
Řekl bych, že obojí. Opravdu se dají chytnout, gólman má občas velkou výhodu, protože hráč je pod velkým tlakem, když kope penaltu. Ale je fakt, že většinou se špatně kopne.
martin, 30. října 2014
co to znamená maso se jmenuje kvalivo?
To jsou kostelecké závody a to maso je výborný, můžu jen doporučit.
Jakub, 30. října 2014
1)Jste pro video ve fotbale? 2)Jaký je rozdíl trénovat a hrát v zahraničí nebo v ČR
Jsem pro video, určitě. Když nám slouží v hokeji, odhalí situace, kdy gól je, nebo není, tak se ptám, proč máme ve fotbale panáky, kteří nic nerozhodnou. Nechápu, proč už to video ve fotbale není.
Hanka, 30. října 2014
Dobrý den přeji. Zajímalo by mne, zda by jste byl ochoten trénovat žen. fotbalový tým. U nás v Plzni se vystřídalo pár zvučných jmen jako p.Bican či K.Rada. Ale bohužel skoro žádný přínos. ... Přemýšlel by jste vůbec o nabídce kdyby přišla?
Tak to by bylo zajímavý.
Filip, 30. října 2014
Zdravím. Byla by možnost sehnat nějak váš autogram?
To není problém. Když bude kam, rád ho pošlu.
Jaromír, 30. října 2014
Váš názor na Petra Švancaru?
Petr je skvělej kluk, bavič. To je značka upřímnosti. Je to i výborný komentátor. Škoda, že mu není méně let, byl to výborný fotbalista a skvělý bavič. Hodně si ho cením.
Mirek, 30. října 2014
Co říkate tomu že asistent trenéra Slovanu je Horst Sígl další Sparťanská legenda..?":)
Asistent je asitent a Horst je asistentem Pepíka Chovance. Já jsem šanci neměl přivést svého asistenta...
Stana, 30. října 2014
Videl jsem vas v Show Jana Krause, mluvil jste tam jeste jako trener Slovanu, jake to je podivat se na to zpetne a rict si: Ty jo, ze ja radsi nemel vetsi pokoru a nezustal doma. Neni to jeden z vasich problemu? Ze vzdycky nastartujete dobre muzstvo, ale potom tymu dochazi stava, jestli to neni vasim stylem prace a pristupem, ze delate vse na 100% jako muzstvo a potom z nastoleneho tempa polevujete... Dekuji
Proč by to měla být chyba. Byl jsem trenérem Slovanu a šel jsem si povídat s panem Krausem. Otázka je, že dokážu kluky nastartovat. V mnohém případě to není jen o trenérovi, což je vždycky nejjednoduší říct, že za to může trenér...
jenda, 30. října 2014
Zdravím Franzi! Prozradíte nám váš recept na tataráček? Jaké a odkud používáte maso? :-) Díky!
Dám vám tip. Maso se jmenuje kvalivo - je fakt výborný. Sám si ten tatarák sekám nožem. Každý máme svůj recept. Mám rád, když tam jsou kapary, žádný kečup. Nedělal bych z toho vědu. Ať si ho každý připraví podle sebe.
Michal, 30. října 2014
Dobrý den, kdybyste si mohl vybrat kterýkoliv tým z české ligy k trénování, který by to byl? Popřípadě proč?
To nemá cenu spekulovat.
Libor, 30. října 2014
Čau . Kdo nakonec dá titul? A jak vidiš Jablonec?
Vidím dobře. Už příchod Tomáše Hübschmana, velice dobrý kvalitní tým. Jsem překvapený, že to Jarda Šilhavý dal poměrně rychle do kupy. Hráči se dali dohromady rychle, to poznáš nejlépe v krizi. Ta pravá síla se ukáže třeba už teď v derby proti Liberci.
Jackie, 30. října 2014
Dobry den. Znate se s nekterym nemeckym reprezentantem a jake mate vysvetleni toho, ze se jim nedari? Proc Lahm i Mertesacker ukoncili tak brzo karieru? Je to normalni? Dekuji.
Ze současného týmu osobní kontakty nemám, kamarád jsem s Franzem Beckenbauerem, znám Olivera Bierhofa a další kluky z 90. let. Potkali jsme se s Matthäusem, když hrál Bayern v Plzni. Lahma s Mertesackerem chápu, dosáhli nějaké mety. Obhajoba titulu je úplně jiná situace. Takhle dostanou šanci mladí hráči.
Jürgen Klinsmann, 30. října 2014
Ta penalta v devadesátým byla přísná, co?
Klinsmann využil situace, skočil do nás. Co mě tam ale při tom zápase šokovalo, že to pískal Rakušan, německy mluvící rozhodčí proti nám. Pár nás, třeba i Ján Kocián, Ivo Knoflíček a Luboš Kubík, mluvilo německy, slyšeli jsme, co tam na hřišti probíhá za komunikaci mezi rozhodčím a německými hráči, to jsme kroutili hlavami.
Pitrs, 30. října 2014
Vsazite nekdy na fotbalove zapasy?
Ne. Když sázíme, tak jedině mezi klukama o pivíčko.
Viktor, 30. října 2014
Hezký den Franto, jaký jaký máte názor na Jana Bergera vašeho bývalého spoluhráče?
Honza byl skvělej hráč. To byl pán bůh na balonu. Je to i super kluk. Škoda, že nemohl odejít dřív. Dokonce měl i nabídku z Realu Madrid. Hrát s ním na hřišti, to byla pohádka, byl to super fotbalista.
Jose Mourinho, 30. října 2014
Zdravim Frantisku, zajimalo by me, jestli jste uz zabezpeceny a nabidky vybirate jen pro vyplneni volneho casu nebo to ma i jiny duvod? Musi Vam Slovan nadale vyplacet penize, kdyz Vas vyhodili? Kdo z mladych hracu (do 22 let) v Synot lize se Vam herne libi? Hezky den a zase nejakou zajimavou trenerskou štaci!
Jako hráči i já mám svého manažera, který se postará o všechny náležitosti. Jinak je všechno náležitosti.
mysato51, 30. října 2014
Držím Vám palce pane Strako, ale nemyslíte si, že kouzlo Vašeho tataráčku už dávno pominulo?
Kouzlo tatráčku určitě ne, pořád je stejně dobrej.
Vladinír, 30. října 2014
Dobrý den Františku, myslíte si , že naše špičkové týmy Sparta a Plzeň dosahují úrovně průměrných německých mužstev. (hráčsky i materielně). Děkuji
Oba týmy dokázaly, že dokáží hrát důležitou roli v Evropě, hlavně Plzeň to dokázala. Oba týmy mají kvalitu, to ukazuje i národní tým, kde jsou víceméně hráči Sparty a Plzně.
Petr petr, 30. října 2014
Dobry den, zajimalo by mne, jak moc je mezi hraci na profesionalni urovni bezne koureni cigaret. A zda se o tom trener vzdy dovi. A jak na to pripadne reagujete vy osobne. Dekuji za odpoved.
Někteří hráči si cigaretu dají ve svém volnu. Těžko to trenér může ovlivnit. Na stadionu neexistuje, aby mi tam běhal s cigaretama. Všichni by měli jít příkladem. To by mělo být krédo pro všechny.
mila acs, 30. října 2014
Jste jeste spartan
Proč bych neměl být.
Lumír Mistr, 30. října 2014
Jsi v kontaktu se svými bývalými spoluhráči Franz?
Jsem v kontaktu se svými spoluhráčů hlavně díky staré gardě Sparty Praha. Nedávno jsem na Kosoři jsem byl s Lumírem Mistrem a pokecali jsme. V kontaktu určitě jsem, když dovolí čas.
Zubrik4, 30. října 2014
Zdravím kouči, jaký je váš názor na Plzeň a budoucnost? Bude to taková "rychlokvaška" (max. 5 let na vrchu), prodá svý poslední dobrý hráče a půjde zase k průměru nebo už je natolik vyzrálá, že bude pokračovat? Přece jen jsou zde už starší hráči (Čišovský, Petržela, Horváth,Bakoš,...)
Kdyby to byla rychlokvaška, tak je to otázka jednoho roku. Tenhle tým už je pohromadě delší dobu. Otázka je, aby dokázala přivést hráče, kteří budou dělat konkurenci. Když přijde uspokojení, tak přijde pád dolů. Musí přicházet progres vedle zkušených hráčů.
Milan , 30. října 2014
Lada Krejci a Inter Milán-váš názor?
Absolutně jo! Jestli dostaneš, Láďo, šanci, neváhej a jdi. Jsi takový diamant letenského týmu. Tvoje šance stoprocentně přijde. Přehled, drzost, takových hráčů moc nemáme.
Jakub, 30. října 2014
Dobrý den, když jsem proti Vám hrál v Kněževsi tak jste měl slávistické žabky ve sprše...Doufám že už je nemáte..:-) Jinak co říkáte na reprezentaci a jaký tým by Vás lákalo trénovat v současné chvíli?
Tak to jsem, Jakube, asi nebyl já:) Slávistické žabky nemám. Před začátkem kvalifikace bylo hodně skeptiků, teď je zase hodně optimistů. Ale je to fajn, hlavně nepolevit, děvět bodů je super. Kdyby přišla nějaká výzva z USA, tak by to bylo super.
Kucka, 30. října 2014
Jake zahranicni angazma vzpominate nejradsi a co naopak byl krok vedle?
Nejradši vzpomínám na Austrálii a dodnes lituju, že klub zanikl kvůli finanční situaci, pak přišel cyklon a povodně. Vynikající lidi. To nejhorší jednoznačně OFI Kréta, nic nebylo zajištěno, hráči nemluvili anglicky, neměli vyplacené prémie. Jenom obrovské problémy. Bylo to pro mě zklamání, ale také zkušenost. Můžu Krétu doporučit na dovolenou, ale ne na fotbal.
Ondra, 30. října 2014
K zápasu Plzně a Sparty. Jak se díváte pane Straka na možnost nasazení Horváta? nevím jestli by to bylo výhodné pro Plzeň, nebo pro Spartu, co si budeme povídat, Pavel Horvát již mezi rychlostní typy nepatří a při dnešním agresivním stylu kopané, by asi moc času na rozehrávku neměl.
Pavel je fantastický hráč, měl jsem ho v Teplicích. To, co umí on, to umí málokdo. Dokázal to i v Plzni, všechno se točilo kolem něho. Teď ale místo nemá. Dosáhl už všeho, co mohl. On už to taky cítí. Zkusí se ještě porvat, ale fotbal jde dál. Věk je také rozhodující. Pro Plzeň udělal kus práce. Měl by se už zapracovávat do nové funkce, do realizačního týmu.
Stanislav Lustig, 30. října 2014
Dobrý den p. Strako jaký máte názor na indickou Super League a jesště chtěl by jste aby se z Ligy Mistrů stala soutěž i pro jiné kontinenty prostě celý svět dekuju za názor
Máme tam hráče, četl jsem o ní i v indické lize - je tam obrovské nadšení. Je důležité, aby měl kvalitu a to se dá těžko posoudit, když jsem neviděl ani jeden zápas. Hráči v pokročilém hráči tam šli asi za ničím jiným než fotbalem. Ale Indové se mohou dívat na osobnosti. U Ligy mistrů bychom měli zachovat evropský ráz a ne létat do Ameriky sehrát jeden, dva zápasy. Pro Ligu mistrů je Evropa to pravé.
Petr Čech, 30. října 2014
Nechápu proč jste do své repre 11 nezařadil do branky mě, trenére! :(
I když seš Petře perspektivní, tak mládí vpřed:)
Romário, 30. října 2014
Čau, Franzi, jsem Sparťan a mám tě rád. Někteří Sparťani tě zatratili, ale to není můj případ pro mně jsi Sparťan a velký srdcař. Jak vidíš duel s Plzní. Dle mně jsme favoritem, kvalita je momentálně na naší straně a je to víceméně zápas o nás. Jak to vidíš Ty. Dík.
Není to jen zápas o Spartě, Plzeň hraje doma, má svoji sílu, dokázala hlavně vylepšit obranu a přitom je dál hodně nebezpečná dopředu. Sparta hraje v poslední době ve velké pohodě, měla určitou fázi, kdy byla pod velkým tlakem. Hráči typu Lafaty, Dočkala, Váchy ale dokázali v této těžké situaci tým táhnout. Tím, čím Sparta prošla, tak herně vyzrála. Utkání s Plzní favorita nemá. Pokud bude Sparta pokračovat ve svých výkonech, tak má šanci utkání zvládnout.
Mcsss7, 30. října 2014
Franz zdravim, šel byste trenovat i do nizsi souteze, např. 2 liga?
Na to vám nedokážu odpovědět.
Lachman, 30. října 2014
Pamatuji si derby Sparta - Slavia na Letné rok 85? kde Sparta vyhrála 5:0. Vím že v sobotu se hraje jiné derby ale tenkrát měla Slavia dobré mužstvo. To se nedá zapomenout.
To se nedá zapomenout. 5:0... A to byli ještě rádi, že to skončilo takhle. To bylo něco fenomenálního, na to se nedá zapomenout a já jsem rád, že jsem byl u toho.
františek, 30. října 2014
nevím proč v plzni nestaví do zákklaadu hořavu - podle mne jejich nejlepší záložník - jaký je váš názor?
Velice kvalitní hráč, ostatní by měl vidět trenér. Je to kreativní hráč, výborný s balónem. Otázka je, aby byl co největším přínosem.
Honza, 30. října 2014
Dobrý den, jak vzpomínáte na své působení v Dynamu ČB a jak hodnotíte jeho současnou hru?
Vzpomínám rád, Honzo. Byla tam výborná parta klubků a dokázali jsme s Dynamem hrát výborný fotbal. Všichni nás pasovali, že půjdeme dolů a nakonec šest kol před koncem jsme byli zachránění. Držím mu palce i teď, nebude to pro něj lehká sezona. Musí se opřít o legendy jako je Roman Lengyel. Má sílu na to, aby záchrana vyšla i tentokrát.
lefty, 30. října 2014
Zdravím, byl jsem šokovaný záběrem z Bratislavy jak ,,fanoušek" ze sparťanskou šálou na krku ,kope do ležíciho fanouška Slovanu, jestli tohle patří k fotbalu, tak fotbal už nechci nikdy vidět! Zvlášť když takovým lidem jdou hráči tleskat. Neskutečné...., jinak Vám přeji všechno nejlepší ! Mějte se.
Já jsem byl šokovaný, otázka je, že se oba tábory ultras dostaly k sobě. Pořadatelská služba Slovanu totálně selhala. Jak je vůbec možné, že se dostanou na tribunu s různými předměty, které pak mohou využívat k násilí. Je to alarmující, není to jen u nás, že se násilí na stadionech zase zvyšuje.
Milan Klíma, 30. října 2014
Dobrý den Franto,koho jste jako hráč sportovně moc nemusel.Kdo se vám uměl na hřišti dostat pod kůži...díky MK
Bylo to hráči, kteří měli menší postavu a dokázali něco vydržet. U větších a robustnějších jsem věděl, co mám dělat. Petr Janečka byl nepříjemný, Borko z Nitry. Mohl bych jich jmenovat víc. Byl jsem víc připravený ta ty "hajzlíky", kteří byli připraveni na boj.
Nicholas Staněk, 30. října 2014
Dobrý den,jak by vypadala vaše jedenáctka kdyby byla Čsekoslov. reprezentace
Byl jsem nadšený ze hry slovenské reprezentace a musím říct kolbouk dolů, jak byli kompaktní. Zkusíme tu jedenáctku. Brankáře bych dal Vaclíka nebo Kozáčika, z obránců zleva Limbu, stopeři Škrtel a Tomáš Sivok, zprava Kadeřábek. Defenzivní záložník Lukáš Vácha, k němu Hamšík zleva, Bořka Dočkala bych dal zprava. Dopředu určitě Lafatu a doleva Láďu Krejčího a doprava Vlado Weisse. Dala by se určitě sestavit další jedenáctka.
Sören, 30. října 2014
Dobrý den, Sparta, Slavie a který bude další klub z Prahy, který budete trénovat? Bohemka, Žižkov nebo ještě někdo jiný? Umíte si představit, že se jednou vrátíte do Slavie či do Sparty potom co se událo?
Nevím.
jakub, 30. října 2014
Proc si myslis ze je fotbal lepsi jak hokej ?
Spočítej mi, Jakube, kolik zemí hraje hokej a kolik fotbal. Na fotbal nepotřebuješ led, betony atd. Fotbal je úžasný a musíme být rádi, že ho máme. Nechci říct, že je hokej špatný, jsem taky jeho fanoušek.
David, 30. října 2014
Dobrý den pane Strako, jaký tým podle Vás momentálně hraje nejlepší fotbal?
To není tak jednoduché. Když jsem viděl Bayern na AS Řím, tak to bylo prostě dokonalé. Pak vidíte Chelsea. To jsou týmy, u kterých se pořád něco děje. Bylo by nefér někoho nejmenovat, ale tyhle dva týmy mě teď napadly. A ještě Real Madrid, to je síla. Barcelona se teď trochu mění. Každý styl má nějakou jinou prioritu, v tom je to zajímavé.
krumlajs, 30. října 2014
Čau Franzi, kdyby si dostal v budoucnu nabídku trénovat Plzeň, vzal by jsi ji? Mně jako plzeňákovi by to vůbec nevadilo:) A jakého nejlepšího hráče jsi trénoval?
1) Když odcházel Pavel Vrba, tak moje jméno padlo taky. Pan Paclík a Šádek k tomu neměli žádný komentář a vypadalo to arogantně. Já bych byl rád, kdyby taková nabídka přišla. Viktorka je kvalitní tým a má budoucnost. Už se jen podívejte na stadion, jak se zlepšil. Plzeň chce mít kvalitní tým. 2) Nejlepšího hráče, jaký mi prošel rukama, byl Jugovič v Aahlenu. Ten rozhodoval penaltou o výhře v Lize mistrů. Myšlením byl někde jinde.
slavista33, 30. října 2014
Dobrý den, mužů zeptat co říkáte na prestupovou teorii Plzne a Sparty Mám pocit že sází jen na hráče z české ligy a boji se jít do rizku s hráči ze zahraničí Na Slovenku kupují hráče z Afriky, Brazílie a atd.. A myslím že třeba v Trenčíne vyplaci.
Je to otázka ekonomická, další otázka je, jakého hráče a v jaké kvalitě ho potřebujete. Trenčínu se daří, protože ten tým je tři roky pohromadě a cíleně pracuje s těmito hráči. Když prodá někoho z těchto hráčů dál, tak koupí jiného. Když k nám přichází cizinci, tak by bylo potřeba, aby u nás hráči uměli dobře mluvit cizím jazykem, protože u nás asi cizinci komunikačně víc naráží.
Matuška Miloslav, 30. října 2014
Jak moc jste znechucen z trénování na Slovensku a neovlivní to další Vaší trenérskou činnost ?
Má to dvě stránky. Přišel jsem tým s kvalitou, který už stál. Nemohl jsem do toho sáhnout, nebyl žádný čas. Měl jsem jasně dané priority - Superpohár a Evropa. Pak jsem poznával osobní vztahy mezi hráčema. Nebyl jsem znechucený, svůj džob jsem udělal. Někdo na tom třeba zapracoval... Tímto bych pozdravoval pana Galise. Když někdo prohlásí, že si nedovede představit spolupráci s Frantou Strakou, aniž by s ním pracoval... Otazníků bylo víc. Bolí to, ale to je život. Slovan se dostal po třech letech do pohárů, mnozí se o to pokoušeli a mně na to stačil měsíc a půl.
jarda, 30. října 2014
Zdravím Františku, máte nejakou nabidku na trenovani
Momentálně ne. Čekám do zimy, doufám, že přijde.
Miloš Zeman, 30. října 2014
Pane Strako, lákalo by Vás být prezidentem? Popřípadě uvažujete někdy v budoucnu návrat do politiky?
Miloši, děkuji za otázku:) Prezidentem republiky ne, ale prezidentem klubu klidně jo. Ale politika mě neláká, po tom, co jsem poznal, tak díky.
Abbath, 30. října 2014
Dobrý den, prosím Vás o porovnání levých obránců Plzně a Sparty. Líbí se Vám více Costa či Limberský? Jinak přeji hodně štěstí ve Vašem příštím trenérském angažmá.
To jsou úplně dva rozdílní hráči. Nejen po fotbalové stránce. Limbu znám moc let, byl ještě syrový, když jsem ho v Plzni trénoval. Těší mě, jak se dokázal vypracovat. Jeho přehled, kopací technika a drzost. A pak jeho sebevědomí. Já bych mu přál zahraniční angažmá. Costa byl africký blesk, který přišel do Sparty z polské ligy. Teď začal trochu stagnovat, ale i k tomu patří. Oba dva jsou velice silné články obou týmů.
Daniel z Anglie, 30. října 2014
Jak vzpomínáte na výhru Plzně v posledním kole na Spartě, kterou jste jako trenér udržel Plzeň v nejvyšší lize roku 2006, a tím pomohl nastartovat plzeňskou novou éru? Rád bych Vám (i některým sparťanským hráčům z tohoto utkání) poděkoval. Díky
Vzpomínám na to rád, vím, co se napsalo. Ty góly jsme museli dát, hráli jsme tam s mladýma klukama. Sparta si myslela, že tam přijedeme jako obětní beránek, i když to pak všichni zpochybňovali. Včetně médií. Bylo to i tím, jak nám všichni fanoušci při tom zápase fandili. Sehráli jsme ale výborný zápas, měli jsme i štěstí. Byl to zvláštní zápas, jsem rád, že jsme to zvládli.
Skutr, 30. října 2014
Zdravim, Franzi. Co rikate jako odbornik na Bundesligu a milovnik nemeckeho fotbalu na to, ze z mnoha ceskych hracu v Bundeslize hraje pravidelne jen Darida (a to v 17. Freiburgu)? Cim si obecne myslite, ze to je? A konkretne me zarazi pripad Kalas? V 19 hral pravidelne za Arnhem, byl a porad je to velky talent, ale potomse ,, zasekl``. V minule sezone odehral s velkym prehledem 2 zapasy za Chelsea a proc ted nehraje v Koline? Dekuji za nazor.
Asi to něco ukazuje. Je fajn, že nám odchází hráči do bundesligy. Ti hráči, kteří tam přichází, si musí uvědomit, do čeho jdou. Musí být jazykově vybavení, musí se přizpůsobit podmínkám klubu a tamní prezentace. Neexistují kavárničky, cigaretky a někdy pivíčko. Tam jste pořád na očích. V tom je ten rozdíl se prosadit v konkurenci celé Evropy a světa. A o to víc si vážit hráčů, aby se tam dokázali prosadit. Současně to ukazuje stagnaci našeho fotbalu. Lídry jako dřív už nemáme. Dnes už zbyl jen Petr Čech a Tomáš Rosický. A k Tomáši Kalasovi - je to smutný případ. Je to velmi kvalitní hráč, ale často je to otázka trenéra. Pokud přichází hráči na hostování a další jsou koupeni za částku x, tak ti dostávají přednost, protože hostující hráči nejsou pevnou součástí klubu. Škoda, že nevydržel v Arnhemu ještě dva roky. Pak by hrál v některém dobrém evropském klubu, protože na to kvalitu má.
FrantaPepaJednicka, 30. října 2014
Co si myslíš o tom že je zraněný Josef Hušbauer?
Myslím si o tom, že je zraněný:) Jinak by pravděpodobně hrál, protože do sestavy patří. Sparta ho potřebuje. A co udělá jeho návrat se sestavou Sparty? Podívejte se, Bayern má na jeden post hned několik hráčů, a pokud chce Sparta něco dokázat v Evropě, tak musí mít dostatečně široký kádr. Není to o jednom hráči, který bude hrát na konkrétním postu celou sezonu, takže v jeho návratu problém nevidím, jak to bude Sparta řešit, kdo bude muset vypadnout ze sestavy.
Tom10, 30. října 2014
Ahoj, myslíš jsi, že Láďa Krejčí nebo Václav Pilař popřípadě Kadeřábek s Váchou mají potenciál na to, prosadit se v příštích letech v některém z předních evropských klubů typu Inter Milán, Everton, Bilbao atd?
Absolutně ano. Výborný progres Ládi Krejčího, který se postupně zapracovával. Takových hráčů, jako je on, je hrozně málo. Ale já bych rád vyzvedl ještě hráče, který není při zápase tak vidět, a je to Lukáš Vácha. Je to stěžejní hráč nejen pro Spartu, ale byl by i v některém evropském klubu.
Martin, 30. října 2014
Frantisku, myslim si, ze jste kvalitni trener, ale nejak nechapu proc Vase stace jsou vetsinou velmi kratke. Proc myslite, ze tomu tak je? Zkousel jste zmenit nektere veci, aby se to jiz dale nestavalo?
To je otázka názoru. Mám svoje představy a rád je realizuju. Nejhorší je na tom to, když nemůžete jako trenér pracovat tak, jak si přejete. Pořád jste ovlivňováni různými vlivy jako majitely, lidmi ve vedení klubu. V tom mám problém, protože jsem přímočarý. A já sám Františka Straku měnit nebudu, ale je to otázka diplomacie, člověk musí umět vyjít i se stranami, které nejsou k vám pozitivně nakloněni.
Hošek Václav, 30. října 2014
Dobrý den,kde je ve Slavii ta hlavní chyba,že ať jí trénuje kdokoli a kádr se často mění,rok co rok to stojí za vyliž ?
Každý rok se mění kádr, to jste dobře nakouskl. To je možná otázka managementu. O to by se měl postarat trenér, dal bych mu v tom důvěru. Aby měl také delší dobru pracovat, aby mu mohl dát svůj podpis. Míra Beránek je podle mě správný muž pro tenhle úkol.
F. Rijkaard, 30. října 2014
Franto,trenerská smůla se Ti po nesmyslném vyhazovu ze Sparty lepí na paty.Přeji Ti at Tvé další angažmá bude trefa do černého. Má otázka směřuje jestli by jsi se vrátil k nám do Teplic až vyhodej Štastnýho? Nic jinýho než Teplice nebo Spartu v lize neber :-)
Na Teplice strašně rád vzpomínám, to byl můj odrazový můstek. A také na evropské poháry, kde jsme porazili Kaiserslautern a Feyennord a partu kluků. Vzpomínám i na pana Hrdličku a pana Popoviče, který byl patronem úspěchů. Od odchodu ze Sparty to se mnou jde nahoru dolů. Já jsem ale typ člověka, který nic nevzdává. I když jsem musel odejít ze Slovanu, svůj džob jsem tam udělal. Vyhrál jsem Superpohár, vydělal jsem klubu 70 milionů, za to nemusí stydět.
Libor, 30. října 2014
Čau, Franto! Cítíš, že by ses někdy v budoucnu mohl vrátit na Letnou? Popř. jak by Tě asi přivítali fans?
To si asi všichni dovedete představit, jak by mě přivítali. Se Slavií to asi byla chyba, ale všechno už odvál čas. Kdybych se ještě někdy mohl vrátit na Letnou, tak by to byla skvělá věc, ale těžko se mi na to odpovídá.
banikovec, 30. října 2014
Dobry den,sel by jste trenovat banik ostrava? Libi se mi jak zijete fotbalem a prozivate zapasy :) At se Vam dařii !
Asi by to dopadlo špatně, co? Já jsem typ člověka, který když dostane šanci pracovat, jde do toho pohlavě. A Baník je Baník. Je fajn, že se snaží hrát v této sezoně o příčky nahoře. O tom svědčí i příchod Milana Baroše. Škoda, že se tam rozhádal Venca Svěrkoš.
Libor, 30. října 2014
Čau, Franto! Jaký jeden hráč chybí obojím mančaftům k ještě větší kvalitě? A kdybys měl tu moc ho přivést z našich "hájů", kdo by to byl?
Oběma týmům chybí absolutní šéf vzadu, to znamená na stoperských postech. Mají tam kvalitiní a dobré hráče, ale potřebovali tam ještě větší kvalitu. Z místních hájů asi těžko někoho takového přivedu.
Filip K., 30. října 2014
Dobrý den, hned jako první věc bych vám chtěl říct že jste skvělý člověk a úžasný trenér. A chtěl bych se vás zeptat jaký tým byste chtěl trénovat ze všeho nejvíc? A jako otázku jen tak pro zajímavost bych chtěl vědět jaký je váš názor a mínění ohledně situace Borussie Dortmun?Já jako fanoušek BvB to vidím, že budem rádi když budem do 10. místa.Jaký je váš názor? :) S pozdravem Filip K.
Já bych si přál trénovat tým, kde bych dostal víc času a prostoru. Fotbal není krátkodobá záležitost, je to i delší etapa. Kdybych si mohl vybrat - tak všichni víte, že jsem spojený s Bayernem Mnichov. Dobře sleduju dění kolem Dortmundu. Jürgena Kloppa znám osobně, je to kamarád. Odešli dva klíčoví hráči v ofenzivě (Lewandowski, Götze). A noví hráči potřebují čas (jako Immobile) - ten potřebuje míč do koncovky. Myslím, že se Borrusia sebere, hráči se postupně uzdravují (Gündoğan)... Nebude to desáté místo, bude to o něco výš. Vidíte, že je těžké bojovat na třech frontách.
Chytil, 30. října 2014
kolik si myslíte že padne branek a kdo vyhraje ??
Jak jsem říkal, bude to plichta. Věřím, že to bude 2:2. Oba týmy jsou ofenzívně naladěné. David Lafata potvrdí formu, věřím i Bořku Dočkalovi. Na druhé straně věřím Petrželovi a Pilařovi, oba dva se mi v poslední době líbili.
Štěpán, 30. října 2014
Pěkný den, p. Strako. Kterému klubu předpovídáte větší budoucnost? Manchester United nebo Manchester City?
Já věřím United, Van Gaal je pragmatický trenér, který neuhne ani o kousek, což dokázal i s Bayernem, kde se mu také ze začátku nedořailo, ale pak vyhrál titul. U Manchesteru United ale bude potřebovat více času.
Honza, 30. října 2014
Komu budete fandit ?
Já jsem trénoval Spartu i Plzeň, ale devět let na Letné hovoří za všechno. Odpověď je jasná!
Honza Leška, 30. října 2014
Zdravim Franzi! Co říkáš na nominaci rozhodčího Jílka?
Nechtěl bych to komentovat. Možná, že by stálo za úvahu vzít rozhodčího z venku, který by nebyl konfrontovaný s naším fotbalem.
petr1, 30. října 2014
Dobrý den pane Strako, věříte, že Sparta potvrdí formu a vyhraje? Nebo se Plzeň vzchopí a bude slavit ona?
Každopádně to bude dobrý fotbal. Přiklonil bych se k plichtě. Rozhodně čeká Spartu těžký zápas.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud