30. října 2014 • 04:15

TOP 5 cizinců v Plzni a Spartě. Je lepší Hrošovský, nebo Konaté?

Autor: jon, pj
Vstoupit do diskuse
0
  • Patrik Hrošovský a Tiémoko Konaté. Cizinci, kterým se daří v Plzni a SpartěPatrik Hrošovský a Tiémoko Konaté. Cizinci, kterým se daří v Plzni a SpartěFOTO: Koláž iSport.cz

    Sparťanskému kouči Vítězslavu Lavičkovi vychází sázka na Tiémoka Konatého. Mladý rychlík z Pobřeží slonoviny se hlásí o slovo, zabydlel se v základní sestavě a neustále se lepší. V Plzni, sobotním soupeři letenského týmu, se zase náramně chytil Patrik Hrošovský, nadějný reprezentant ze Slovenska. V nejlepších českých klubech hrají důležitou roli i jiní hráči ze zahraničí. Nabízíme žebříček pěti cizinců, kteří mohou zasáhnout do víkendového šlágru Synot ligy.

  • 1. Tiémoko Konaté (Pobřeží slonoviny)

    Ve Spartě znají jeho rychlost, dynamiku i techniku již několik let, ale do sestavy letenského týmu se probojoval až v tomto ročníku. Mnoho fanoušků ho považuje za objev podzimu stejně, jako když v minulé sezoně trenér Vítězslav Lavička "objevil" Pavla Kadeřábka na pozici pravého beka. Konaté vyšoupnul ze základní jedenáctky zraněného Josefa Hušbauera s tím, že Bořek Dočkal se musel přesunout do středu záložní řady. S každým zápasem navíc sbírá potřebné zkušenosti, s nimiž roste jeho kvalita. Potenciál má obrovský.

    Tiémoko Konaté Tiémoko KonatéFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • 2. Patrik Hrošovský (Slovensko)

    Patrik Hrošovský Patrik HrošovskýFoto Barbora Reichová (Sport)

    V Plzni tohle umějí. Když Petr Jiráček a později Vladimír Darida odešli do Německa, vedení klubu sehnalo adekvátní náhradu. Plzeň od zimy sází především na mladíka ze Slovenska Patrika Hrošovského, který zdatně kráčí ve stopách svých předchůdců. Teprve 22letý drobný hráč si po návratu z hostování ve Znojmě vybojoval pevné místo v základní sestavě a respekt u spoluhráčů. Ze sestavy vytlačil mimo jiné i největší ikonu klubu se stejnými iniciály, zkušeného Pavla Horvátha. 

  • 3. Costa Nhamoinesu (Zimbabwe)

    Costa CostaFoto Michal Beránek (Sport)

    Na jaře nezastavitelný jezdec se na začátku této sezony pořádně trápil. Byl mu vyčítán herní propad a velice pomalu se dostává zpět do top formy. Můžeme jen spekulovat, zda by (ne)přišel o místo v základní sestavě, kdyby Sparta neposlala do Jihlavy na hostování Matěje Hybše... Costa každopádně patří do základní sestavy, ze které ho vyžene asi jen zranění. V klíčovém utkání podzimu může být na levé straně v tandemu s Ladislavem Krejčím silnou zbraní.

  • 4. Matúš Kozáčik (Slovensko)

    Matúš Kozáčik Matúš KozáčikFoto Michal Beránek (Sport)

    Od chvíle, co se před dvěma lety vrátil z Kypru, si stoupl do branky a až na výjimky do ní nikoho nepouští. Matúš Kozáčik, rodák ze slovenského Dolného Kubína, patří mezi největší stálice a opory západočeského týmu. Stalo se, že vyrobil pár kiksů, ty ale vrchovatě odčinil perfektními zákroky. Spolehlivý, s výtečným reflexem, jeden z nejlepších gólmanů v Synot lize. Kozáčik právem patří i do slovenské reprezentace, která s ním v brance parádně vstoupila do evropské kvalifikace.

  • 5. Marek Bakoš (Slovensko)

    Marek Bakoš Marek BakošFoto Jaroslav Legner Sport

    Ze zmiňované pětice má nejmenší šanci, že se v sobotu objeví v akci na hřišti. Přesto z dlouhodobého hlediska patří Marek Bakoš k největším osobnostem západočeského týmu. Slovenský útočník nechyběl u zlaté éry za vlády Pavla Vrby, patřil ke klíčovým hráčům a nejlepším střelcům. Gólového útočníka ale víc a víc srážela zranění, dlouho laboroval s bolavým kotníkem. Také proto ztratil výsostné postavení, na hrotu před ním dostávají přednost jiní. Momentálně je plzeňskou dvojkou až trojkou, o místo se pere se Stanislavem Teclem a Janem Holendou. Kvůli zranění ale Plzni ještě chybí Jan Chramosta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud