30. října 2014 • 04:50

Je škoda, že Zeman netrénuje Plzeň ani Spartu, lituje Nedvěd

Autor: šf, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Nedvěd, fotbalová legenda a někdejší hvězda reprezentace, lituje, že Plzeň ani Sparta neangažovaly trenéra Zdeňka Zemana. Za velkou škodu pro celý český fotbal považuje i to, že o něm v minulosti nepřemýšlel ani národní tým.



Vedení Viktorie Plzeň bylo v kontaktu se Zdeňkem Zemanem po odchodu Pavla Vrby k reprezentaci. Jednání ale nakonec nedopadla. „A to je z mého pohledu rozhodně škoda,“ říká Pavel Nedvěd v rozhovoru pro deník Sport, který najdete v dnešním vydání.

„Řekl bych, že Plzeň propásla docela velkou šanci ho získat. Nevím, na čem přesně jednání ztroskotala, ale jsem si jistý, že peníze v tom nebyly, ty pro něho nehrály roli. Pan Zeman měl velkou chuť jít do Česka trénovat,“ doplnil Nedvěd.

Místo Zemana si Západočeši vybrali Dušana Uhrina mladšího, se kterým se ale brzy zase rozloučili. To bývalého reprezentačního kapitána negativně zaujalo. „Myslím, že kouč by měl dostat prostor i čas, i když se zrovna nedaří nebo má trochu jinou vizi. Za tak krátkou dobu se jeho práce neprojeví. A Plzeň se pro výměnu rozhodla opravdu hodně rychle,“ překvapilo Nedvěda.

Pavel NedvědFoto Profimedia.cz

Po Zemanovi, vyhlášeném bojovníkovi za ofenzivní fotbal a rozestavení 4–3–3, ovšem nikdy nesáhla ani Sparta. Přitom k tomu měla lepší možnosti. „Souhlasím. I když nevím, zda s ním někdy Sparta byla v kontaktu, nebo ne. Nenaplnila se ani myšlenka, že by mohl vést naši reprezentaci. To, že se nepodařilo pana Zemana přivést, je škoda pro celý český fotbal,“ myslí si Nedvěd.

Problém mohl být i v tom, že zafungoval strach některých lidí, že by čelili nekompromisní a svébytné osobnosti. „Zdeněk Zeman je upřímný chlap, který si do ničeho nenechá mluvit. Je pravda, že to by asi nemuselo někomu vyhovovat… Za zkoušku by to ale stálo, takových trenérů moc nemáme. Příležitostí vést tým v Česku už pro něho moc nebude, mám obavu, že jsme je propásli,“ zakončil.

Celý rozhovor s Pavlem Nedvědem najdete v dnešním Sportu

Dnešní vydání deníku SportFoto spo

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud