31. října 2014 • 10:03

Strašák už nebude vůdcem fanoušků Slavie: Nemám sílu ani čas

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na čtvrtečním setkání příznivců fotbalové Slavie a Tribuny Sever oznámil Lukáš Vala (přezdívaný Strašák), že se vzdává vůdčí role fanouškovského kotle. „Chci se stáhnout do pozadí,“ vysvětlil. O zhruba dvouhodinové schůzce informují Slávistické noviny.



„Po deseti letech je načase předat hlavní úlohu na tribuně jiným slávistům. V posledních týdnech, možná měsících mi chybělo nadšení, ten drive, se kterým jsem se dříve každý den probouzel. Nemám již sílu ani čas se dění věnovat tolik, co dříve,“ cituje Strašáka fanouškovský web slavistickenoviny.cz.

Upozornil, že nepřestává Slavii fandit, chodit na fotbal nebo jezdit na venkovní zápasy. Také chce vypomáhat svým nástupcům. „Ale rád bych se stáhnul do pozadí. Budu se starat o oblasti, ve kterých musíme zapracovat, ve kterých bych rád Tribunu Sever posunul,“ podotkl Lukáš Vala.

Šéf slávistického kotle Lukáš Vala alias Strašák před lety při protestu fanoušků na hřišti v Edenu.
Šéf slávistického kotle Lukáš Vala alias Strašák před lety při protestu fanoušků na hřišti v Edenu.

Pomyslné žezlo předá mladším fanouškům, kteří prý mají stejné zapálení, jako měl Strašák před lety. „Deset let je dlouhá doba a já děkuju všem, kteří se mnou tuhle cestu absolvovali. Udělal jsem spousty chyb, ale vždy jsem se snažil dělat to nejlepší pro Slavii a pro nás, pro fanoušky,“ dodal.

Příznivci Slavie na setkání řešili celou řadu dalších témat, zejména pak problematické události v posledních měsících. Slavia je totiž kvůli fanouškům nejčastěji trestaným klubem disciplinární komisí FAČR. Podle Slávistický novin „jsou některé kluby za pokřiky postihovány, zatímco jinde se vulgárně skanduje beztrestně“.

Zástupci Tribuny Sever nicméně řekli, že se pokusí pro zbylé podzimní domácí zápasy nedat disciplinárce možnost Slavii dále trestat.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud