24. listopadu 2014 • 13:13

Pilař a Vácha spolu slavili narozeniny, teď rozjeli válku slov

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parťáci z reprezentace, rivalové v Synot lize. A nyní také aktéři sledované slovní přestřelky. Za poslední týdny prošel vztah Václava Pilaře z Plzně a sparťanského záložníka Lukáše Váchy poměrně pestrým vývojem.



Naposledy vše začalo penaltovým pádem plzeňského záložníka v nedělním utkání proti Bohemians 1905, po kterém šla Viktoria do vedení. Vácha zareagoval poznámkou na Twitteru o tom, že Pilařovy „letecké dny stále pokračují.“

Pilař se k obvinění ze simulování vyjádřil podobně rezolutně. „Ať se stará sám o sebe, je to pro mě vtipné od takového hráče, jako je on,“ vzkázal Váchovi po vítězství 2:1.

Plzeň - Bohemians 1905: Pilařův pád a Hořavova penalta na 1:0
Video se připravuje ...

Přitom minulý měsíc spolu oba ještě pózovali u dortu k Pilařovým 26. narozeninám, Vácha na snímku pořízeném den před kvalifikačním vítězwství v Kazachstánu ukazoval Pilařovi zdvižený palec. Na první pohled idyla.

Už v té chvíli za sebou měli Vácha s Pilařem za sebou jeden významný konflikt. Ve 38. minutě podzimního utkání Sparty v Plzni tvrdě dopadl Vácha na Pilařova záda, hbitému záložníkovi ruply nervy. Rozčílil se a do Váchy nekompromisně strčil. Sparťanský záložník měl co dělat, aby to ustál. Sudí Jan Jílek neváhal a Pilařovi udělil žlutou kartu. V tu dobu už Plzeň vedla 2:0.

„To jsou emoce, které v zápase probíhají. Bylo to docela dost vyhecované, ale vyříkali jsme si to... To k fotbalu patří, osobně jsem jim po zápase pogratuloval, podal ruku a mám před nimi čistý stůl, nikdo mi nemůže říct půl slova,“ prohlásil Vácha.

Plzeň - Sparta: Strkanice Pilaře s Váchou
Video se připravuje ...

Napětí z klubové rivality se podle všeho zatím daří zcela odbourávat při srazech národního týmu, do jehož kádru oba hráči patří. „Naše vztahy jsou, myslím, na velmi dobré úrovni. Dalo by se říct, že jsou až přátelské. Sedíme spolu na kafi, povídáme si, není žádný problém,“ prohlásil na toto téma plzeňský kapitán David Limberský .

Bude to platit dál i pro Pilaře s Váchou?

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud