Michal Koštuřík
26. listopadu 2014 • 09:19

Fotbalový stadion v Brně bude! Přislíbilo to nové vedení města

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak konečně?! Brněnskému fotbalu, léta trpícímu kvůli absenci moderního stadionu, svitla naděje. Magistrát města zařadil výstavbu nového stánku či rekonstrukci populárních Lužánek do TOP 10 investičních akcí na příští čtyři roky. „Je to nadějné,“ připustil majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.



Bude, nebude? Mohl by být! Nový fotbalový stadion v Brně je jednou z priorit radnice, na které po volbách dosedli noví lidé. „V každém případě to nemůže být jen záležitost města. Ideální by bylo jeho spojení s privátním investorem. Ten by měl být hlavou, jakýmsi průkopníkem a provozovatelem, který věc uchopí a někam ji dotáhne,“ mínil Václav Bartoněk, boss Zbrojovky.

Existují dvě varianty. Jednou z nich je kompletní rekonstrukce Lužánek v centru města, kam před lety chodily na fotbal desetitisíce lidí. Brňáci tohle místo milují, silně vnímají genius loci. Druhou možností je překopání prostoru výstaviště a vybudování sportovišť včetně fotbalového stadionu pro zhruba dvacet tisíc lidí. „Rád tomu budu do vyčerpání svých schopností sloužit,“ ujistil Bartoněk.

Projektová dokumentace byla na světě už před osmi lety, jenže na její realizaci nikdy nedošlo. „Stal se z toho místní folklor,“ pousmál se.

Bodláky místo slávy. Projděte si chátrající Lužánky s Karlem Kroupou
Video se připravuje ...

Na stadionu v Srbské je klub „dočasně“ už třináct let. Bude líp? „Deklarace zabývat se tímto projektem mě nastavila do polohy, že nebudu nečinný,“ přislíbil Bartoněk, jenž už rozjel jednání s případnými investory. „Něco se rýsuje, ale je to zatím na úrovni podhoubí,“ uvedl.

V souvislosti s novým brněnským stadionem a potažmo samotným klubem bývá zmiňováno jméno Aleše Řebíčka, většinového vlastníka pražské Slavie a bývalého ministra dopravy.

„Jsem celoživotní nepřítel pavlačových drbů. Lidi, kteří mě znají, tak mě vnímají jako otevřeného a korektního člověka,“ zavřel téma. Přiznal však, že se s Řebíčkem dobře zná. Dokonce s ním konzultoval svůj majetkový vstup do fotbalu. „Šel jsem se ho zeptat, co je to za řeholi a jaká pošetilost ho přivedla do Slavie. Nic víc,“ objasnil Bartoněk.

Pohled na fotbalový stadion Lužánky v Brně v září 2014
Pohled na fotbalový stadion Lužánky v Brně v září 2014

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud