5. prosince 2014 • 13:18

Mahmutovič v Plzni: Nešlo mi jen o peníze, jinak bych kývnul Spartě

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od konce podzimní části Synot ligy se stal zatím největší přestupovou bombou. Bosenský útočník Aidin Mahmutovič po přestupu do Plzně hovořil o tom, že se o něj tento týden zajímala také Sparta. Ačkoliv mu údajně nabízela lukrativnější finanční podmínky, kývnul nakonec na nabídku ligového lídra.



Po podzimu už bylo zřejmé, že střelec 58 ligových branek v Teplicích nevydrží. Po výhře nad Slováckem, do které zasáhl jako střídající hráč, dokonce otevřeně prohlásil: „Nechci tady být, je mi jedno, jestli to bude česká liga, nebo zahraničí, kamkoliv.“

Nyní Mahmutovič opravdu mění působiště. Sám přiznal, že se o jeho služby přetahovala Plzeň se Spartou. „Nicméně zájem Plzně byl mnohem dlouhodobější a konkrétnější. Vedení mi jasně prezentovalo své představy o mé pozici v týmu, o stylu, kterým se chce Viktoria prezentovat i o dlouhodobých cílech klubu,“ řekl Mahmutovič pro oficiální stránky klubu po podpisu smlouvy na tři a půl roku.

Aidin Mahmutovič si na sebe oblékl plzeňský dresFoto fcviktoria.cz

Současně také odmítl, že by peníze byly rozhodujícím motivem při výběru, za koho dál hrát.Mrzí mě lži ve znění, že mým jediným motivem byly peníze. Pokud by tomu tak bylo, stál bych nyní před mikrofony na Letné, protože nabídka Sparty byla v porovnání s tou plzeňskou výrazně komfortnější. Já jsem si nicméně vybral Plzeň z hlediska sportovního rozvoje, klubové atmosféry i lidského jednání jejích nejvyšších představitelů,“ uvedl bosenský střelec.

V podobném duchu hovořil také generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Nehodlali jsme se pouštět do žádných finančních dostihů, o to více nás těší, že se Aidin jasně rozhodl pro angažmá ve Štruncových sadech.“

Podle informací Sportu zaplatí Plzeň za Mahmutoviče odstupné 10 milionů korun, jeho součástí je i hráčská kompenzace – do Teplic putuje Jakub Hora, který naposledy hostoval v Českých Budějovicích.

Mnohem ostřejšího boje o základní sestavu se neobává. „Konkurence v útočné řadě je samozřejmě obrovská, nicméně jsem připraven se o místo v základní sestavě poprat,“ řekl Mahmutovič.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud