18. prosince 2014 • 04:59

Vánoční výprodej Baníku. Stačilo 24 milionů a opory jsou pryč

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník Ostrava vyměnil ambice za miliony. Během středy prodal dva klíčové hráče. Stopera Jana Baránka pustil za necelých 14 milionů korun do Plzně, dalších deset milionů pak klub z Bazalů zinkasuje od Jablonce za Jána Greguše.



V době, kdy Sparta kralovala české nejvyšší soutěži, pravidelně nakupovali v Ostravě posily Letenští. Jenže časy se mění. Teď na Bazalech lovili její přímí konkurenti v boji o titul.

Jako první si sáhla pro eso do kádru klubu z Bazalů Plzeň. Za obránce reprezentační jednadvacítky Jana Baránka vyplatí sumu, kterou měl zakotvenou ve smlouvě v rámci výstupní klauzule. Jedná se o půl milionu eur. Momentálně pátý tým tabulky Synot ligy se tedy může těšit necelých čtrnáct milionů korun.

Podzim Baníku Ostrava v 90 vteřinách
Video se připravuje ...

Po změně trenéra tak přišla pro fanoušky Baníku Ostrava první rána v podobě oslabení kádru. A zdaleka to nebylo všechno. O pár hodin později přišel další direkt.

Posilu z Ostravy totiž koupil i ambiciozní Jablonec. Ten si pro změnu vybral třiadvacetiletého slovenského záložníka Jána Greguše, kterému připravil kontrakt na tři a půl roku.

Vedení Baníku se ohání tím, že jablonecký klub přišel s nadstandardní nabídkou, které nešlo odolat. Podle informací Sportu však šlo o sumu deseti milionů korun. Zdá se tedy, že ostravský Baník vyměnil ambice za miliony do klubové kasy.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O ZMĚNÁCH VE SYNOT LIZE ČTĚTE V ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Titulní strana čtvrtečního vydání deníku SportFoto sport

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud