18. prosince 2014 • 21:10

Rozhodnuto?! Lavička zůstává trenérem pražské Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před několika dny se to zdálo téměř jako utopie. Že by kouč Vítězslav Lavička pokračoval ve Spartě i po selhání v Evropské lize s Bernem, to bylo krajně nepravděpodobné. K rošádě na trenérském postu však vedení Letenských nakonec nepřistoupí, podle informací deníku Sport se ve čtvrtek rozseklo, že Lavička ve funkci téměř jistě setrvá. Klub své stanovisko zatím oficiálně nepotvrdil.



Podržet trenéra i po dalším evropském selhání, nebo se vydat cestou radikálního řezu? To byla otázka, nad kterou si v uplynulých dnech lámalo hlavu celé vedení Sparty. To se chtělo především vyhnout ukvapenému rozhodnutí, přednost nakonec dostala trpělivost.

Trenér Vítězslav Lavička tak dostal zelenou, aby s mužstvem, jež zimuje na druhém místě ligové tabulky, dál pracoval.

Na začátku týdne přitom vše nasvědčovalo tomu, že Lavička o práci přijde. Majitele Sparty Daniela Křetínského a jeho kolegy rozčaroval propadák v Bernu, kde Pražané padli 0:2 a nadějně rozehranou základní skupinu Evropské ligy nedotáhli k jarnímu pokračování, a především pak Lavičkovo spíš pozitivní hodnocení uplynulých měsíců.

Ještě v úterý večer byl Lavička krok od vyhazovu, zástupci Sparty preferovali příchod zahraničního trenéra, tuzemská jména v úvahu nepřicházela. Kormidlem vývoje na Letné však o několik hodin později zásadně otočila hlubší analýza podzimu.

Vedení Sparty dokázalo utlumit emoce, na celou situaci nahlédlo s chladnými hlavami. Jednak nenalezlo vhodného nástupce, jednak uznalo, že se podobně jako trenér Lavička dopustilo chyb.

 

Podzim fotbalistů Sparty v 90 vteřinách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud