20. prosince 2014 • 19:17

Uličný radí Lavičkovi: Do útoku gorilu a občas říct sprosté slovo!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co musí Vítězslav Lavička změnit, aby jeho pozice ve Spartě nebyla znovu v ohrožení? Podle Petra Uličného, dlouholetého ligového trenéra, se nesmí bát sprostých slov. Zároveň by měl rychle sehnat nějakou „gorilu“ do útoku.



„Vždycky jsme s manželkou říkali, že Víťa je jeden z nejkrásnějších a nejhodnějších trenérů. Mám ho strašně rád a vážím si ho. Občas jsem mu ale radil, že musí taky říct nějaké sprosté slovo,“ uvedl Petr Uličný a poukazuje na svou trenérskou minulost.

Na lavičce dováděl, byl velkým bouřlivákem. Své svěřence se nebál vyfénovat při nepříznivém výsledku. „Víťa prostě někdy musí hráče seřvat, jak to dělával John Uličný!“ směje se.

Nicméně je rád, že Lavička ve Spartě zůstává, protože měl zásluhu na vzestupu Sparty. Ta podle Uličného hraje pohledný fotbal a má v tuzemské lize dobré výsledky. „V Česku se navíc těžko shání kvalitní trenéři. Někdo ze zahraničí? Jsem zásadně proti, nemám to rád,“ dodává.

Aby se pod Lavičkou znovu nekymácela židle, musí získat mistrovský titul a v příští sezoně konečně prorazit do Ligy mistrů. Uličný tedy radí: rychlé sehnat kvalitního parťáka k Davidu Lafatovi.

„Musí to ale být adekvátní náhrada, konkurenční borec. Jak říká John Uličný, musí to být gorila! Žádný malý hráč, ale mít výšku jako Koller!“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud