20. prosince 2014 • 12:07

Do Jablonce by měl přijít Bakoš. Pelta se zajímal i o Chramostu

Autor: hp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miroslav Pelta na trhu s fotbalisty nezahálí. Podle informací Sportu si již plácl s plzeňským útočníkem Markem Bakošem. Kouč Jaroslav Šilhavý by v něm získal útočníka na hrot, kde potřeboval kádr především posílit. Ve hře byl původně i Jan Chramosta.



Třetí zimní posilou Jablonce má být Marek Bakoš. Ambiciózní klub už v zimní přestávce koupil Jána Greguše z Ostravy a Lukáše Masopusta z Jihlavy. Celkem za zhruba 22 milionů. Třetím do party „galacticos“ je kanonýr z Plzně.

„V této chvíli to nebudeme komentovat,“ vyjádřil se jen stručně tiskový mluvčí Jablonce Štěpán Hanuš. Zdroj Sportu však tvrdí: „Již je to domluvené.“ Zhatit přesun na sever Čech by mohl už jen samotný autor 44 gólů v české lize, o kterého se zajímal i Slovan Bratislava. Oznámit příchod třetí posily by severočeský klub mohl už v pondělí.

Slovenskému reprezentantovi končí ve Viktorii na konci sezony smlouva. Na západě Čech působí od roku 2009, v poslední době však vypadl ze sestavy. Na podzim odehrál jen pět zápasů, ve kterých se trefi l jednou. Navíc v Plzni vzrostla po příchodu Aidina Mahmutoviče z Teplic konkurence.

Podzim fotbalistů Jablonce v 90 vteřinách
Video se připravuje ...

„Zvažujeme jednoho útočníka a jednoho hráče do středu pole,“ prohlásil po příchodu talentovaného Lukáše Masopusta šéf Jablonce Miroslav Pelta . Mužem do středu pole byl jeden z klíčových hráčů Baníku Ján Greguš.

A v útoku nakonec zvítězila varianta Bakoš. V hledáčku Miroslava Pelty byl totiž i Jan Chramosta , který je v Plzni na hostování z Mladé Boleslavi. „Jablonec měl zájem,“ přiznal šéf boleslavského klubu Josef Dufek.

Údajně byl čtyřiadvacetiletý Chramosta dokonce jabloneckou volbou číslo jedna, ale transfer selhal na rozdílných představách, neboť severočeský klub preferoval hostování. „Měl by dál pokračovat v Plzni, zdravotně už je v pořádku,“ dodal Dufek.

V útoku nyní může kouč „zelenobílých“ Jaroslav Šilhavý počítat s Martinem Doležalem a Tomášem Junem, zapojit do jarní přípravy by se měl i na podzim zraněný Michal Hubník. Počítá se i s Ondřejem Mihálikem. A nyní je doplní ještě Marek Bakoš.

„Na rozdíl od Plzně a Sparty není naše lavička dostatečně široká. Kdybychom hráli zápasy neděle, středa, neděle, je potřeba mít širší kádr. Viděli jste to teď, když se zranil Lafata , Sparta neměla v takto důležitém utkání (Evropská liga v Bernu) klasického hrotového hráče. Nechtěl bych, abychom se do takové situace dostali v případě, že se někam probojujeme. Chci zdvojené pozice,“ prohlásil Miroslav Pelta.

Příbram - Plzeň: Marek Bakoš se postaral o první gól zápasu
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud