Karel Häring
21. února 2015 • 04:30

Lídr z Plzně vstupuje do ligy. Kolář zahání smutek smíchem v kabině

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLZEŇ - BUDĚJOVICE 20:15 ŽIVĚ | Patří k symbolům vzestupu plzeňské Viktorie. Slavil s ní všechny trofeje i úspěchy v pohárových kvalifikacích a základních skupinách. A od podzimu je nejlepší střelec západočeského klubu v historii české ligy. Přesto půjde Daniel Kolář do jara se speciální motivací. A případný titul by zřejmě prožíval nejemotivněji.



Má za sebou nejtěžší a nejsmutnější období v životě. V polovině prosince minulého roku jeho manželka podlehla těžké nemoci. Nicméně přípravu začal Daniel Kolář bez úlev s týmem. Společnost kamarádů v kabině mu pomáhá srovnat se s obrovskou ztrátou. A přiznává, že se na dnešní ligový restart velmi těší.

Ví, že mužstvo musí počítat s tlakem, který s sebou boj o titul přináší. Ovšem po tom, čím si musel projít, si Kolář jako málokdo z hráčů uvědomuje, že jde „jen“ o fotbal. I proto si očekávaný pres nijak nepřipouští. „Myslím, že bychom se na to měli spíš těšit a celkově si to užívat,“ prohlásil v rozhovoru pro klubový web před dnešním utkáním s Českými Budějovicemi (živě od 20:15 na iSport.cz). 

Plzeňský záložník Daniel Kolář se po zápase s Dynamem Kyjev neváhal vyfotit s fanouškyFoto fcviktoria.cz

Pokud se nic nezmění, vyběhne v základní sestavě. Z ní na konci října vypadl kvůli zranění, vrátil se do ní až v podzimním finále na hřišti Jablonce.

Mezitím mu vedení klubu po uzdravení povolilo individuální program. Aby mohl být nablízku vážně nemocné manželce Tereze, nemusel být na každém tréninku.

Bohužel, ani lékařská péče jí nepomohla a pět dní před Vánocemi umístil Kolář na svou facebookovou stránku dojemné a silné vyznání svého vztahu k životní lásce a bolestivé ztrátě.
Zahnat smutek pomohl českému reprezentantovi i lednový start přípravy. Když dostal trenér Miroslav Koubek otázku na to, jak se jedna z jeho opor vyrovnává s osobní tragédií, odpověděl: „Jak jsem měl možnost Dana Koláře poznat, je to mentálně silný člověk. Přípravu začal normálně s mužstvem a pracuje na sto procent.“

Parta v kabině pomáhala plzeňské šestadvacítce k lepší náladě. Ze soustředění ve Španělsku umisťoval na sociální sítě fotografie, na nichž například seděl s dalšími devíti spoluhráči na odpolední kávě s doplněným hashtagem #úsměv.

Na herním kempu nastoupil ve všech třech duelech, z toho dvakrát v základu, včetně generálky proti Krasnodaru. Ta sice Viktorii nevyšla, ovšem Kolář by měl vyběhnout dnes večer proti Dynamu od úvodní minuty. A nemůže se dočkat. „Už to bylo dlouhé. Během přípravy se pořád na něco chystáte… Těším se, až to začne,“ prohlásil devětadvacetiletý hráč.

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Analýzu dění během zimní pauzy ve fotbalové Plzni čtěte v sobotním Sportu. Koupit jeho elektronickou verzi včetně archivu novin můžete ZDE »

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Plzeňští fotbalisté se radují z branky do sítě Dynama Kyjev
Plzeňští fotbalisté se radují z branky do sítě Dynama Kyjev

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud