1. března 2015 • 12:30

Potočný si góly na Slavii užil: Jsem sparťan, ale uznávám Latku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě na podzim nastupoval útočník Roman Potočný v divizi a na půl úvazku pracoval v obchodě s oblečením. Když dal v zimní přípravě v dresu Brozan dva góly Teplicím, severočeský celek se mu rozhodl dát šanci. Střih. Ve druhém jarním kole byl Potočný hlavní hvězdou zápasu na Slavii (2:2), dal dva krásné góly. „Slovo, které říkám nejčastěji, je neuvěřitelný. Je to zázrak,“ vyprávěl po zápase usměvavý forvard.



Když nastoupil za Teplice v prvním jarním kole proti Ostravě, mnoho fanoušků se divilo, kdo to vlastně je. Roman Potočný, jenž stále patří Bohemians 1905, kde ale nemá profesionální smlouvu, ovšem ukázal, že si na něj musí dát soupeři pořádný pozor. A na Slavii to potvrdil několikanásobně.

První gól dal nádhernou střelou ve 12. minutě, druhý přidal o necelých deset minut později. „Fakt je to něco neuvěřitelného. Jsem kluk z vesnice, už jsem myslel, že velký fotbal hrát nebudu. Je to jako sen,“ rozplýval se šťastný střelec.

Slavia - Teplice: Gól Romana Potočného na 0:1
Video se připravuje ...

Slavia - Teplice: Gól Romana Potočného na 1:2
Video se připravuje ...

Potočný také prozradil, že měl v utkání se Slavií extra motivaci. „Vždy jsem byl srdcem sparťan. Proti Slavii nic nemám, ale ta rivalita je tam velká,“ přiznal. „U nás v Roudnici to nerozdýchají, protože moji kamarádi jsou slávisti. Ti nebudou chodit ani po ulici,“ smál se.

Vytáhlého útočníka si vzal několikrát do parády slávistický srdcař Martin Latka. „Je hrozně silný. Párkrát tam na mě zakřičel, ale já jsem byl ticho. Mám k němu respekt a úctu,“ uznával kvality soupeře Potočný.

Slavia - Teplice: Přímý volný kop Romana Potočného
Video se připravuje ...

Stejně jako trenér Petr Rada byla i nová teplická hvězda s bodem z Edenu spokojena. „Bod bereme,“ zakončil Potočný, jenž musí po svém dvougólovém představení počítat s tím, že mu další soupeři budou věnovat mnohem větší pozornost. Poprvé to bude moci poznat v příštím kole v Liberci.

CELÝ SESTŘIH: Slavia – Teplice 2:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud