4. března 2015 • 16:41

Nemoc v Plzni vypukla po Hradci, na trénink šlo jen OSM hráčů

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro vedoucí tým ligy jde o velmi nepříjemnou komplikaci. Po vítězném utkání v Hradci Králové (3:2) začal ulehávat jeden fotbalista Plzně za druhým. Na středečním tréninku měl trenér Koubek k dispozici jen osmičku jedinců, někteří z nich už na sobě také pociťovali příznaky infekce. Kvůli respiračnímu onemocnění v kádru ligového lídra muselo dojít k odložení sobotního šlágru se Slavií. Momentálně v Plzni netrénuje celý A tým a čeká se, až nemoc odezní.



Ve středu odpoledne vyšla na povrch překvapivá zpráva. Zápas Plzně se Slavií se v sobotu hrát nebude, domácí kvůli infekčnímu onemocnění v kabině nejsou schopni nastoupit. "Je to na základě přímého nařízení krajské hygienické stanice, aby se zamezilo šíření infekce," řekl šéf oddělení profesionálního fotbalu FAČR Tomáš Bárta.

První příznaky toho, že s hráči něco není v pořádku, se objevily už po nedělním duelu v Hradci. Vysoké teploty, průjmy, zvracení, celková slabost. Dva členové plzeňského kádru odpadli už v pondělí, další přibývali.

Chtějí stihnout další kolo s Duklou

Situace byla čím dál kritičtější. Ve středu na trénink Miroslavu Koubkovi přišlo jen osm hráčů, dalších deset leželo v posteli. Podle informací Sportu jde většinou o hráče, co v Hradci nastoupili v základní sestavě.

"V tuto chvíli je přerušený veškerý tréninkový proces A týmu, ten bude obnoven až po odeznění infekce a následném potvrzení tohoto stavu ze strany Krajské hygienické stanice," uvedl mluvčí Vktorie Plzeň Pavel Pillár.

Doma tedy z preventivních důvodů zůstávají i ti, u nichž se příznaky onemocnění respiračního typu ještě neprojevily. Vedení klubu i na základě rozhodnutí krajské hygienické stanice nechce nic riskovat a raději nechává zdravé hráče v klidu.

Pokud vše dobře půjde, sejde se mužstvo v pondělí, hráči absolvují další zdravotní testy. Pak se rozhodne, zda bude tým schopný začít trénovat a připravovat se na duel s Duklou. Ten je naplánován na neděli 15. března od 14:15 v Praze. Kdy se odehraje odložený duel se Slavií, zatím není jasné. Jeden z možných termínů je například vložený zápas v týdnu mezi 4. a 11. dubnem, kdy se nehraje domácí pohár a není reprezentační pauza.

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové – Plzeň 2:3
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - České Budějovice 6:0
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud