19. března 2015 • 11:43

Petrželovy zkraty v lize: do slávisty už jednou kopl, šlápl i na břicho

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Specialista na nepochopitelné úlety. I tak se mohou fanoušci dívat na Milana Petrželu poté, co přišlápl slávistického záložníka Levana Keniju při středečním vítězství 1:0. Tento prohřešek není pro plzeňského fotbalistu však zdaleka první. Co předvedl na ligových trávnících v minulosti?



Nepotrestané dupnutí na Keniju

Co se stalo?
Petržela se při středečním zápasu do křížku s Kenijou dostal na začátku druhého poločasu. Slávistický záložník po tvrdém souboji s Petrželou spadl až za postranní čáru. Plzeňský záložník se pak dral přes ležícího slávistu pro balon. V té chvíli ale Kenijovi stoupl pravačkou na lýtko, gruzínského hráče to muselo zabolet.

Jak reagoval sudí?
Nejspíš si šlápnutí nevšimli, nezapískal faul a Petržela vyvázl bez jakéhokoliv trestu.

Plzeň - Slavia: Petrželovo šlápnutí na Kenijovu nohu
Video se připravuje ...

Šlápnul i na břicho

Co se stalo?
V zápase Plzeň – Hradec Králové (2:1) hraném v únoru 2011 při první mistrovské sezoně Viktorie fauloval Petržela protihráče Jiřího Poděbradského. Po přerušení hry v souboji pokračoval: kopačkou ostře vyjel proti hrudníku ležícího soupeře, pohyb sice okamžitě zbrzdil, přesto jej zasáhl. Poté ještě zlehka šlápl hráči na břicho.

Petrželův sudím nepotrestaný šlapanec z února 2011Foto Reprofoto ČT1

Jak potrestali Petrželu?
Tři zápasy stop. Disciplinárka kvalifikovala Petrželův prohřešek jako napadení protihráče v přerušené hře kopnutím. „My jsme přesvědčeni, a stojíme si za tím, že to byl neúmyslný čin, ale komise to klasifikovala jako napadení hráče. To se mi zdá trošku svérázné, nicméně to respektujeme,“ řekl tehdy šéf Plzně Tomáš Paclík.

Jak reagoval sudí?
Rozhodčí Karel Hrubeš odpískal jen první Petrželův zákrok jako faul a další prohřešek přehlédl. Proto měl od komise pozastavenou nominaci na dva zápasy.

Kvůli kopnutí skončil před půlí

Co se stalo?
První Petrželův vážný prohřešek ze srpna 2008. Čtyři minuty před přestávkou po souboji s Tijanim Belaidem na záložníka Slavie úmyslně šlápl a byl vyloučen. Plzeň přes oslabení nakonec vyválčila s budoucím mistrem remízu 1:1.

Jak potrestali Petrželu?
Disciplinární komise udělila Petrželovi zákaz startu na tři zápasy. Červenou kartu od té doby v Synot lize zatím nikdy nedostal.

Jak reagoval sudí?
Rozhodčí Radek Příhoda sice incident neviděl, ale správně zareagoval na upozornění od pomezního a Petrželu potrestal správně červenou kartou.

Rozhodčí Radek Příhoda se chystá vyloučit Milana Petrželu za kopnutí do Tijaniho BelaidaFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud