26. března 2015 • 15:23

Tři zápasy STOP. Petrželu potrestali za šlápnutí na slávistu Keniju

Autor: iSport.cz, jon, jam, jv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jasno. Šlápnutí Milana Petržely na lýtko slávisty Levana Keniji neprošlo bez povšimnutí. Plzeňský záložník dostal od disciplinární komise FAČR trest na tři zápasy. Novinářům to jako první prozradil advokát Bronislav Šerák, který hráče zastupoval na čtvrtečním zasedání disciplinární komise.



"Trest je odpovídající. Hráči doporučím, aby se neodvolával. Další kroky podnikneme až po konzultaci s hráčem a klubem," řekl novinářům během čtvrtečního zasedání disciplinární komise advokát Bronislav Šerák, který Petrželu zastupoval.

Rozhodnutí neodvolat se později i potvrdil i klub. "Klub byl prostřednictvím hráče o trestu informován, jeho výši akceptuje a hráč se proti trestu nebude odvolávat," řekl mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Milan Petržela se provinil v dohrávce 19. kola Synot ligy. V zápase Plzně se Slavií za autovou čarou šlápl na lýtko hostujícího Keniji. Ačkoliv měl být západočeský záložník vyloučený, rozhodčí zákrok nepotrestali.

Kdy bude Petržela Plzni chybět

5.4. Baník - Plzeň (liga)

8.4. Teplice - Plzeň (pohár)

12.4. Plzeň - Brno (liga)

Petržela utkání dohrál a Plzeň vyhrála 1:0. Na základě videozáznamů se ale incidentem zabývala disciplinární komise a 31letého záložníka potrestala dodatečně třízápasovým distancem.

Petrželovi hrozil trest v rozmezí tří týdnů až čtyř měsíců. Hráč nakonec nedostane ani žádnou finanční pokutu.

"Přiklonili jsme se k dolní sazbě vzhledem k tomu, že Petržela se ještě na hřišti omluvil, což potvrdila i Slavia. Keniju navíc nezranil," vysvětlil místopředseda disciplinární komise FAČR Lubomír Klimáček. Hráč u disciplinární komise nebyl, na Strahov si verdikt nepřijeli poslechnout ani představitelé plzeňského klubu. 

Plzeň svého záložníka bude postrádat po reprezentační pauze v ligových zápasech v Ostravě a doma s Brnem, Petržela si nezahraje ani úvodní duel čtvrtfinále poháru s Teplicemi.  

Petržela vyfasoval třízápasový trest za nesportovní chování v české lize už potřetí. V roce 2011 za šlápnutí hradeckého Jiřího Poděbradského, v srpnu 2008 zase nesportovně vyjel po slávistovi Belaidovi. 

Disciplinární komise se na svém zasedání příští týden bude zabývat i nafilmovaným pádem Davida Lafaty, se kterým ve čtvrtek zahájila disciplinární řízení. Situace ve vápně předcházela rozhodující penaltě v sobotním zápase Sparty s Teplicemi (1:0).  

Plzeň - Slavia: Petrželovo šlápnutí na Kenijovu nohu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 1:0
Video se připravuje ...

Sparta - Teplice: Pád Davida Lafaty a penalta Bořka Dočkala na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud