14. dubna 2015 • 04:30

Horváthův konec? V Plzni netrénuje, brzdí ho chronické potíže

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šediny přibývají, láska k fotbalu ale nemizí. Pavel Horváth v pokročilém věku stále pokračuje v profesionální kariéře, v Plzni kroutí svou rozlučkovou sezonu. V dresu, kde zažil největší sportovní úspěchy, už ale možná vůbec nevyběhne na hřiště. Západočeského veterána momentálně nepustí ani na lavičku bolavý kotník, se kterým má chronické potíže.



Ve městě, kde se stal téměř legendární fotbalovou postavou, završuje svou bohatou kariéru. Pavel Horváth by éru v Plzni rád zakončil titulem, tým sedm kol před koncem vede tabulku o pět bodů před Spartou. Pokud by to jen trochu šlo, rád by svým parťákům pomohl přímo na trávníku.

Zkušený záložník ale momentálně obout zápasové kopačky nemůže. „Pavel netrénuje. Má neustále chronické potíže v oblasti kotníku, nedaří se to zlomit. Momentálně je mimo provoz, lékaři říkají, že je tam nějaký zánět,“ odpověděl v neděli po utkání s Brnem (4:1) trenér Miroslav Koubek na dotaz, proč nebyl Horváth ani na lavičce.

Strůjce téměř všech velkých západočeských úspěchů několikrát zopakoval, že si dává poslední, rozlučkovou sezonu. Dlouholetý plzeňský kapitán ale na podzim ztratil místo v základní sestavě, předost dostávají mladší dravci. V lize naskočil jen do pěti zápasů, naposledy odehrál 15. března třináct minut na Dukle.

Poté ještě zvládl celý zápas v ČFL za Jiskru Domažlice proti Štěchovicím, poslední tři víkendy ale nekopl do balonu. Horvátha trápil kotník už během podzimu a nyní se mu, soudě podle slov trenéra Koubka, problémy vrací.

Horváth téměř přesně za týden, ve středu 22. dubna, oslaví čtyřicáté narozeniny. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům ale hrozí, že už se na prvoligový trávník nepodívá.

Lídr západočeské kabiny u týmu působí rovněž jako Koubkův asistent, podílí se například na nácviku standardních situací. V klubu, který jako kapitán dvakrát přivedl do Ligy mistrů a vybojoval dva mistrovské tituly, bude s velkou pravděpodobností působit i po skončení hráčské kariéry.   

Horváth vládl děkovačce Plzně: Dostal naplácáno, pak metal kotrmelce!
Video se připravuje ...

Zkušený záložník Plzně Pavel Horváth se po nástupu na hřiště ujal hned rozehrávání standardních situací. Než kopl do míče, snažil se vydat pokyny spoluhráčům.
Zkušený záložník Plzně Pavel Horváth se po nástupu na hřiště ujal hned rozehrávání standardních situací. Než kopl do míče, snažil se vydat pokyny spoluhráčům.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud