19. dubna 2015 • 04:00

Ščasného pokažený rozjezd. Co Spartě v Liberci nevyšlo?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve snaze o nahánění vedoucí Plzně potřebovali nutně vyhrát, to ve Spartě všichni věděli. Jenže působení Zdeňka Ščasného začalo v Liberci první jarní porážkou obhájce titulu v lize. V kvalitním duelu nakonec slavili bojovnější Severočeši výhru 2:1. Co v prvním utkání pod novým trenérem Letenští nezvládli?



POKUS SE DVĚMA HROTY

Trenér Ščasný při svém nástupu do funkce jasně vyhlásil, že revoluci neplánuje. Do zápasu s Libercem nakonec přeci jen nějaké změny nachystal. Na stopera poslal Radoslava Kováče, na pravou stranu si stoupl Jakub Brabec. Vepředu s Davidem Lafatou vyběhl od začátku Jakub Řezníček, druhý typický hrotový útočník. Ten ale na hřišti vydržel pouze jeden poločas, pak šel na hřiště rychlonohý Konaté.

Pokus se dvěma hroty Spartě příliš nevyšel. "Čekali jsme do poslední chvíle, jestli se uzdraví Vašek Kadlec. Řezníček vepředu moc balony nepodržel, bohužel v závěru prvního poločasu neproměnil gólovou šanci, tam to stačilo jen dloubnout," litoval Ščasný v rozhovoru pro ČT. "Brabec na pravém obránci není optimální post, ale všichni víme, že nám chybí alternativa, když ještě není Kadeřábek stoprocentně v pořádku," dodal.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 2:1
Video se připravuje ...

CHYBY V OBRANĚ

Proti Slavii hrubě chyboval Jakub Brabec v souboji se Škodou, zaváhání v obraně se Sparta nevyvarovala ani v Liberci. "Vzadu jsme dělali chyby, při druhém gólu zase nepohlídali libereckou standardku. To nás spolu s neproměněnými šancemi stálo zápas," litoval stoper Radoslav Kováč. Sparťané měli obranu hodně děravou, několikrát musel zachraňovat i pozorný gólman Štěch, nejvíc se zaskvěl při střele Frýdka a dorážce Luckassena.

PROMĚŇOVÁNÍ ŠANCÍ

Sparťané mohli zápas několikrát sami rozhodnout. Největší šanci zahodil na konci prvního poločasu Jakub Řezníček, Letenští se dostávali i do dalších solidních příležitostí. Jenže za celé utkání se ujal jen přesný volej kapitána Lafaty. "Bohužel jsme tak pět, šest šancí nedali," litoval Ščasný.

Liberec - Sparta: Šance Jakuba Řezníčka
Video se připravuje ...

REAKCE NA AGRESIVITU LIBERCE

Jak řekl Radoslav Kováč, liberečtí "jezdili jak pily". Bylo znát, že zachraňující tým bojoval o všechno. Každý dal do utkání maximum, hráči se proti Spartě vydali ze všech sil. Kvůli absolutnímu vyčerpání střídali Pavelka a Sus, na konci utkání chytaly křeče do obou stehen Martina Frýdka. "Nevyrovnali jsme se s jejich agresivitou, obrovským nasazením. Byli extra motivovaní, hráli jak o život," uznal Ščasný.

Liberec - Sparta: Závar před bránou Sparty
Video se připravuje ...

DOSTAT PLZEŇ POD TLAK

Pokud Plzeň v pondělí porazí Teplice, její náskok naskočí šest kol před koncem soutěže už na osm bodů, což může být rozhodující trhák. Hráči Sparty samozřejmě mají v hlavách, že obhajoba titulu se rychle vzdaluje. Pokud se v zápase nedaří, nervozita narůstá. Derby se Slavií díky skvělému druhému poločasu ještě Letenští otočili, z Liberce ale odjíždí s prázdnou. "Všichni umíme počítat. Víme, že teď už to bude hodně těžké,"  konstatoval Radoslav Kováč.

Sparťané Costa, Mario Holek a Bořek Dočkal opouštějí hřiště po porážce v Liberci
Sparťané Costa, Mario Holek a Bořek Dočkal opouštějí hřiště po porážce v Liberci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud